15 C
Deurne
dinsdag 24 mei 2022
Home- DeurneVeel beroepschauffeurs onder invloed bij grote internationale verkeerscontrole A67

Veel beroepschauffeurs onder invloed bij grote internationale verkeerscontrole A67

Bij een internationale verkeerscontrole op onder meer de grens van Brabant en Limburg hebben de Nederlandse en Duitse politie vrijdag 25 maart tientallen boetes uitgedeeld aan beroepsgoederenchauffeurs. Zo’n 24 bestuurders kregen een proces-verbaal voor overtreding van de Opiumwet, achttien chauffeurs bleken te rijden onder invloed.

De internationale controle werd op vijf plaatsen in Duitsland gehouden en op één plek in Nederland; op de A67 bij parkeerplaats De Slenk ter hoogte van Evertsoord en Grashoek.

Politieagente
De controle die primair is gericht op alcohol- en drugsgebruik bij beroepschauffeurs werd gehouden naar aanleiding van een ongeval waarbij in 2017 een agente met haar dienstauto in Duitsland door een vrachtauto werd aangereden. De 23-jarige politieagente kwam hierbij om het leven. Twee andere Duitse politiemensen raakten zwaar gewond. De bestuurder van de vrachtauto bleek zwaar onder invloed te zijn.

Duidelijk signaal
“Om onze overleden collega te herdenken en een duidelijk signaal af te geven dat alcohol in het verkeer totaal onacceptabel is, werd afgelopen vrijdag in nauwe samenwerking met het Grensoverschrijdend Politieteam deze grootschalige controle gehouden”, geeft de politie aan.

Onder invloed
Tijdens de internationale controle kregen 24 chauffeurs een boete vanwege overtreding van de Opiumwet. Achttien van de beroepsrijders bleek onder invloed te zijn en twee bestuurders hadden geen geldig rijbewijs. Daarnaast werden er twee proces-verbalen uitgeschreven voor overtreding van de wapenwetgeving en zijn er bij de controle vier door de politie gezochte personen aangetroffen. Ook zijn er twee gestolen voertuigen in beslag genomen. Bij de internationale samenwerking werden verder nog 22 andere bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen zoals parkeren op de vluchtstrook.

Bij de controle werkte de Nederlandse politie samen met de Bundespolizei, Landespolizei, Autobahnpolizei en Zoll van de Duitse politie. Daarbij was er ook ondersteuning van Rijkswaterstaat, Koninklijke Marechaussee, Douane en diverse Nederlandse politieteams van de Landelijke Eenheid, AVIM (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel) en basisteams uit de eenheid Limburg. In totaal werden er in Nederland en Duitsland 139 medewerkers ingezet.

Foto: Politie.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen