25.1 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurneVeel geluidsoverlast in regio Deurne door avondvliegoefeningen F-16's

Veel geluidsoverlast in regio Deurne door avondvliegoefeningen F-16’s

F-16’s van Vliegbasis Volkel hebben dinsdagavond voor veel geluidsoverlast gezorgd in de regio Deurne. Er werden verschillende meldingen gedaan door inwoners die last hadden van het geluid van de overvliegende straaljagers.

Tot en met donderdag 16 december wordt er met de F-16’s geoefend om te vliegen bij duisternis. Van maandag tot en met donderdag gebeurt dit tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt er alleen overdag gevlogen. Daarnaast wordt er tot en met 10 december in De Peel ook overdag geoefend met jachtvliegtuigen en helikopters.

Piloten van vliegbasis Volkel voeren op dit moment een oefening uit in samenwerking met vliegbasis Leeuwarden. Het vliegen bij duisternis is noodzakelijk om piloten voor te bereiden op hun taak in Nederland maar ook op andere plaatsen in de wereld waar ze ook vaak in de nacht worden ingezet. Doordat het in de wintermaanden vroeg donker is, wordt juist nu geoefend zodat de jachtvliegers genoeg vlieguren in het donker kunnen maken voordat het 23.00 uur is.

Klachten over geluidsoverlast kun je doorgeven via http://www.luchtmacht.nl/geluidshinder.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen