18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneVeel medailles voor Kunst Door Oefening

Veel medailles voor Kunst Door Oefening

Afgelopen weekend heeft KDO Deurne met haar afdeling heren turnen en acrobatische gymnastiek aan diverse wedstrijden deelgenomen. In Tilburg vonden de regiokampioenschappen Brabant/Zeeland heren turnen plaats.

KDO wist daar drie bronzen medailles binnen te halen. Bij de derde divisie senior was dat Kees Buiter. Jannic van den Boorn bij de tweede divisie benjamin. Simon Beerens in de categorie derde divisie pupil, wat tevens een zesde plek voor hem opleverde op de NK plaatsingswedstrijd. Een hele goede prestatie van de heren turners van KDO.

Het Brabants Kampioenschap Acrobatische gymnastiek speelde zich het gehele weekend af in Bocholtz, waar ook de Zuid West Nederland en Limburgse kampioenschappen plaats vonden. Op zaterdag was het D- en E-niveau aan de beurt. Alhoewel er geen eerste plekken waren, wisten de acrogymnasten van KDO toch een aantal medailles binnen te halen; bij de D-junioren werd dames paar Hilde Cuijpers en Demi Heesakkers 2e en bij de groepen mochten Fenna van Kol, Lara van den Berg en Kaat Valkenburg de bronzen medaille omhangen.

Bij de paren E-jeugd waren het Mandy van Bussel en Milou de Keizer die eveneens de bronzen medaille om konden hangen. Een prachtprestatie van alle medaille winnaars, omdat zij allen debuteerden in deze samenstellingen.

Op zondagmoren waren de acrogymnasten op C-nivo aan de beurt. Het Brabants Kampioenschap bij de groepen C-jr was weggelegd voor Isa van de Weijer, Femke van Elewout en Demi Maas. Bij de C-sr werden Sharice Velthuis, Danee Linders en Sjaakira Ngoesmin tweede en bij de damesparen C-sr beklommen Iris van de Beek en Jaidy van Deurzen de derde plek van het podium. ‘s Middags was het de beurt voor het B-niveau. KDO domineerde bij de groepen en was er op het podium dan ook alleen maar plaats voor de gymnasten van KDO.

Brabants Kampioen werden Britt Claassen, Vera Damen en Faye Werts. Tweede Daisy Berkers, Evi Thielen en Maartje van de Heuvel. Maartje Derix, Linda van Stratum en Jana Sanders vulden de derde plek.

Op 16 en 17 februari a.s. strijden de acrogymnasten om het Zuid Nederlands kampioenschap, wat plaats zal vinden in sporthal de Peelhorst te Deurne. Natuurlijk hoopt KDO dat de prestaties weer net zo goed zullen zijn en dat zij in eigen huis wederom  kampioenen mogen begroeten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen