26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneVeel publiek en festiviteiten in de regio langs route Kennedymars

Veel publiek en festiviteiten in de regio langs route Kennedymars

Na twee jaar van afwezigheid mocht het eindelijk weer, op zaterdag 2 en zondag 3 juli hield JOEK het 58ste Kennedymars-weekend. Dat inwoners van de regio het evenement gemist hadden, was goed te merken aan het aantal lopers maar ook was het goed te zien aan de vele enthousiaste aanmoedigende mensen en festiviteiten langs de route.

De Kennedymars kwam zaterdagavond vanaf 22.00 uur door Deurne. Remy van den Brand uit Schijndel was de eerste wandelaar die op het terrein van AV-LGD in de St. Jozefparochie doorkwam. Hij was ook de eerste die finishte in Someren op zondagochtend om 05.27 uur. Nikki uit Bakel was de eerste rolstoelster die in Deurne doorkwam.

Mini Kennedymars
Op zaterdagmiddag werd het weekend afgetrapt met de 49e Mini Kennedymars. 2220 lopers, ouders en begeleiders vertrokken om 12.00 uur voor de tocht van 8 kilometer. De Mini Kennedymars had dit jaar een piraten-thema en de lopers konden na het ontvangen van de medaille even afkoelen met verschillende waterspellen op het plein. Na het voltooien van de tocht konden de kinderen genieten van een liveoptreden van DIEDE en werd het één groot feest op het plein.

Kennedymars
Op zaterdag vertrokken 1.750 lopers en begonnen aan de 80 kilometer lange route door Someren, Asten, Deurne, Helmond en Mierlo. Op de route kwamen de wandelaars weer niets te kort dankzij de inzet van vele vrijwilligers. De Kennedymars had dit jaar een vernieuwing in de vorm van een eerste lus door Someren-Eind terug naar Someren, iets wat door inwoners en bezoekers op het plein erg werd gewaardeerd. Omwonenden en toeschouwers waren zichtbaar blij dat de Kennedymars weer plaats mocht vinden.

Rondje Someren
Op zondagmorgen was tussen 6.00 en 7.00 uur de vliegende start voor het 26ste Rondje Someren. 1005 lopers begonnen aan de tocht van 40 kilometer en maakten een prachtige start van de dag mee door de opkomende zon en het stralende weer. In Lierop sloten de wandelaars aan bij de route van de Kennedymars om zo gezamenlijk de laatste 25 kilometer af te leggen.

Feiten op een rij:

  • 1750 deelnemers 58ste Kennedymars
  • 1005 deelnemers 26e Rondje Someren
  • 2220 deelnemers 49e Mini Kennedymars
  • 1ste wandelaar Kennedymars, Remy van den Brand finisht om 05.27 uur
  • 1ste vrouwelijke wandelaar Kennedymars, Rageni Goeptar-Sewnarain finisht om 07.50 uur
  • 1ste wandelaar Rondje Someren, Robin Van Dijk finisht om 11:16 uur
  • Laatste loper, Evert Jan Broekers (liep het Rondje Someren)

Foto’s: Peelpioniers/Josanne van der Heijden/Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen