14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneVeel steun uit gemeenschap voor Speuldries; al ruim 9.000 euro ingezameld met...

Veel steun uit gemeenschap voor Speuldries; al ruim 9.000 euro ingezameld met crowdfunding-actie

Bij de crowdfunding-actie die is gestart om Stichting de Speuldries in Deurne te helpen nadat ze slachtoffer zijn geworden van fraude, is al ruim 9.000 euro gedoneerd. Vanuit de gemeenschap zijn meerdere initiatieven gestart om de speeltuin financieel te steunen.

Zo hebben aan aantal leerlingen van OBS De Bron afgelopen woensdag lege flessen ingezameld en het statiegeld gedoneerd aan de Speuldries. Ook Carwash Drive In Deurne heeft een actie opgezet, waarbij van elke wasbeurt 50 eurocent naar de stichting gaat. Op 5 december wordt bekendgemaakt hoeveel de inzamelactie heeft opgeleverd.

Fijne berichtjes
“Ongelooflijk, wat voelen wij ons gesterkt door alle reacties”, meldt het bestuur van de Speuldries. “Vanuit vele hoeken worden we gesteund, door hele lieve woorden, fijne berichtjes en een crowdfunding-actie.” Een bijdrage doen kan via doneeractie.nl/speeldries-deurne.

Maandag werd bekend dat er bij de organisatie jarenlang geld verdween. Volgens het bestuur van de stichting zijn mogelijk ‘tienduizenden euro’s’ door hun eigen penningmeester verduisterd. De fraude is anderhalve week geleden ontdekt, toen een bestuurslid de penningmeester hielp en hierdoor zag dat er geld uit de verenigingskas was verdwenen.

Spontane initiatieven
Het bestuur is erg dankbaar voor de hartverwarmende reacties van veel mensen en de verschillende initiatieven die spontaan worden genomen om de stichting financieel te steunen: “Er zijn sommige mensen die gewoon via de bank een donatie doen. Echt, we zijn er helemaal door ontdaan.”

Er is door de drie overige bestuursleden aangifte gedaan bij de politie. Deze heeft de zaak in onderzoek genomen. Ook is een advocaat ingeschakeld om te proberen het verdwenen geld terug te krijgen.

Foto: Facebook Maartje Kerstens-Verhees

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen