14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneKoor De Veengalm viert honderdjarig bestaan samen met Neerkantse jeugd

Koor De Veengalm viert honderdjarig bestaan samen met Neerkantse jeugd

Toen gemengd koor De Veengalm uit Neerkant feestelijkheden voor het jubileum bedacht, mocht ‘iets voor de jeugd’ niet ontbreken. De zanggroep huurde muzikant Jeroen Schipper in die bekendstaat om zijn kinderliedjes. Afgelopen dinsdag maakte hij er een groot feest van met de leerlingen van basisschool St. Willibrordus.

De 150 kinderen waren verdeeld in drie groepen die om beurten een workshop kregen. De liedjes van Schipper waren bedoeld als ‘opwarming’ voor het miniconcert dat de jonge zangers later die middag gaven in gemeenschapshuis De Moost.

Eigen muziekinstrumentjes
Koorvoorzitter Jan van Eijk was er de hele dag bij en zag de kinderen plezier hebben. “Schipper begon met een van zijn eigen liedjes, ‘Banaan’. Hiervoor hadden we bananen versierd als poppetjes. Die mochten de kinderen na het liedje opeten.”

Eerder in de klas hadden de leerlingen al eigen muziekinstrumentjes gemaakt. Die gebruikten ze bijvoorbeeld om regengeluiden te maken bij het liedje ‘Ritme van de regen’.

Behalve de workshop kregen de kinderen ook nog een stukje zangles van koordirigent Marion van Eijk. “Zij heeft onder andere het refrein van ‘Brabant’ van Guus Meeuwis met ze geoefend. We hebben bewust populaire nummers gekozen, zoals ‘Ik ga zwemmen’, zodat het voor de leerlingen herkenbaar is”, vertelt de voorzitter.

Volgepakte zaal
Om half twee ’s middags begon het concert waarvoor ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden waren uitgenodigd. “De zaal zat bomvol. Ik denk dat er wel 300 mensen waren. Het was zo’n mooi gezicht om al die kinderen samen op het podium te zien staan.”

Niet alleen de basisschoolleerlingen traden op. Ook het koor zelf gaf acte de présence. Gezamenlijk brachten ze enkele nummers. Tot slot werd het koor verrast door de leerkrachten van St. Willibrordus. “Zij hadden een eigen liedje gemaakt speciaal voor ons jubileum.”

Van Eijk kijkt terug op een geslaagde dag. “Het was top. We kregen lovende reacties van iedereen. De leerlingen waren dolenthousiast. Dat is fijn, want onze koorleden zijn al wat ouder en die kinderen zijn toch onze toekomst.”

Foto’s: Jan van Rijt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen