12.5 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneVerbod blijft van kracht; geen live-muziek op Kermis Deurne

Verbod blijft van kracht; geen live-muziek op Kermis Deurne

Het verbod op live-muziek tijdens de Deurnese kermis dat in 2016 werd ingesteld, blijft bestaan. Op verzoek van de VVD is opnieuw bekeken of er behoefte is aan muziekoptredens tijdens de kermis. Na gesprekken tussen de gemeente en de horecaondernemers aan de Markt bleek dat die laatsten tevreden zijn met de huidige situatie.

In 2016 zijn er door de gemeente afspraken met de horeca gemaakt over het gebruik van de terrassen. Deze waren noodzakelijk omdat er drie jaar geleden een duidelijk groei was naar een onveilige en overlast veroorzakende situatie.

Geluidsnormen

Politie, veiligheidsregio en gemeentelijke toezichthouders constateerden destijds samen met de horecaondernemers en Buro De Kermisgids dat het hoge aantal bezoekers van de kermis op de Markt zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties waarbij te weinig overzicht was en een slechte bereikbaarheid voor hulpdiensten. Daarnaast speelde bij het instellen van het verbod dat in 2015 de geluidsnormen door enkele horecaondernemers tijdens de kermis fors overschreden werden.

Horeca is tevreden

De gemeente heeft op maandag 3 juni 2019 een gesprek gevoerd met de Stichting Gezamenlijke Horeca Markt en enkele individuele horecaondernemers. Hieruit bleek dat de horeca tevreden is over het verloop van de kermissen in de afgelopen jaren en dat een grote meerderheid van de ondernemers vreest voor dezelfde problemen zoals die er waren voor 2016 wanneer livemuziek terug zou keren op de terrassen rond de Markt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen