20.6 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneVerdachte explosie Zandbosweg waarschijnlijk op fiets gevlucht; politie zoekt getuige in oranje...

Verdachte explosie Zandbosweg waarschijnlijk op fiets gevlucht; politie zoekt getuige in oranje jurk

De verdachte die wordt gezocht in verband met de explosie bij een woning aan de Zandbosweg in Deurne op zaterdag 27 augustus, is waarschijnlijk even na het incident gevlucht over de Strausslaan per fiets. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Op videobeelden is te zien dat rond 22.00 uur vlak na de ontploffing van zwaar vuurwerk in de brievenbus van de woning, een jongeman op hoge snelheid bij het huis voorbijfietst.

Brievenbus
De politie deelde al eerder beelden van de videodeurbel van de bewoners waarop te zien is dat de dader iets in de brievenbus stopt waarna de ontploffing plaatsvindt. Uit de beelden blijkt dat de verdachte op de avond van het voorval een blauwe of blauwpaarse hoodie en een grijze of zwarte lange broek droeg. Het gaat vermoedelijk om een jongeman van ongeveer 1.85 meter lang.

Oranje jurk
De politie is daarnaast op zoek naar een bepaalde getuige; een zwangere vrouw die vlak voor de ontploffing voorbij kwam gelopen bij het huis aan de Zandbosweg. “Kort voor de explosie is een zwangere vrouw langs die woning gelopen. Die had vermoedelijk een oranje jurk aan en een hond bij zich. Een wat grotere mogelijk bruine hond. Die persoon willen we heel graag speken”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Opsporingstiplijn
Mensen die iets hebben gezien of andere informatie hebben die de politie kan helpen in het onderzoek wordt verzocht contact op te nemen via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Bekijk hieronder het fragment uit de tv-uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond over de explosie aan de Zandbosweg in Deurne.

Foto: Still AVRO/TROS Opsporing Verzocht

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen