13.5 C
dinsdag 30 april 2024
Home- DeurneVerdiend maar teleurstellend gelijkspel voor SV Deurne tegen SHH (1-1)

Verdiend maar teleurstellend gelijkspel voor SV Deurne tegen SHH (1-1)

Opnieuw is het SV Deurne niet gelukt om tegen tien man de volle buit binnen te halen. Ditmaal was het SHH uit Herten dat met een man minder bijna 40 minuten lang stand hield en een gelijkspel over de streep trok.

Het begon allemaal zo veelbelovend op sportpark De Wolfsberg dat onder een stralend lentezonnetje lag. Meteen na de aftrap nam SV Deurne het initiatief en wist met lange trappen steeds de bal achter de broze verdediging van de thuisclub te krijgen.

Juichen
Dit resulteerde in de eerste 20 minuten in maar liefst drie, werkelijk prima kansen, maar met name Stefan van der Werf wist deze nog niet te verzilveren. De thuisclub kreeg er ook enkele, waarvan een schot op de paal belandde, maar tot resultaat leidde dit niet. Wel kon de aanhang een keer juichen, maar dat bleek voor het openingsdoelpunt van PSV, in de topper tegen Feyenoord, die op grote schermen in de kantine werd uitgezonden.

Uiteindelijk duurde het tot de 24ste minuut toen een schot van Gert Swinkels op de paal belandde en Stefan de rebound koelbloedig binnenschoof 0-1. De ban leek gebroken en de Deurnese supporters gingen er eens goed voor zitten, immers de thuiswedstrijd was in 7-4 geëindigd. Niets was minder waar, het opportunistisch spelend SHH kreeg meer en meer de overhand en zette veelal over rechts gevaarlijke aanvallen op, maar verder dan corners en uitstekende reddingen van Peter Strijbosch kwamen ze niet. Toch mocht SV Deurne blij zijn dat het ongeschonden en met een kleine voorsprong de rust haalde.

‘Sontags schuss’
Direct na rust veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. De Deurnese ploeg werd teruggedrongen, er kwamen enkele kansen voor SHH en het lukte SV Deurne niet om er onderuit te spelen. Dit moest leiden tot de gelijkmaker en die kwam dan ook in de 51e minuut toen Sil Passage vanaf 20 meter verwoestend uithaalde en werkelijk met een ‘Sontags schuss’ de 1-1 liet aantekenen.

De wedstrijd werd wat onrustiger en grimmiger en er vielen over en weer enkele gele kaarten, tot plotseling Hertenaar Yves Ingeveld zijn terechte tweede, maar oliedomme gele kaart kreeg. Ditmaal voor het onderbreken van een veelbelovende aanval, waardoor hij kon inrukken richting de kleedkamers.

Tien man
De SV Deurne-watchers keken elkaar aan, want de blauwwitten tegen tien man is dit seizoen geen goede match en zo bleek ook in het vervolg van deze wedstrijd. SHH ging achteruit leunen en hield zich met een soort handbalverdediging relatief gemakkelijk op de been en wist zowaar met enkele uitvallen nog enig gevaar te stichten.

Bijna veertig minuten lang probeerde SV Deurne met aanvallen meestal door het midden de verdediging open te breken, vaak met hoge voorzetten, maar die werden relatief gemakkelijk door de boomlange verdedigers onderschept en leidden nauwelijks tot schoten op doel, laat staan kansen.

Scheldwoorden
Pas na het inbrengen van Jasper Aarts en Bram van Berlo voor Rens Joosten en Mark Louwers leek het toch nog goed te komen voor de bezoekers. Helaas werd een goede fase van SV Deurne onderbroken, omdat de scheidsrechter vanwege hinderlijke scheldwoorden vanuit het thuispubliek de wedstrijd 5 minuten stil moest leggen.

De speaker werd gevraagd het thuispubliek tot kalmte te manen, de spelers van SHH kregen even tijd om op adem te komen en SV Deurne kon zich opmaken voor een laatste slotoffensief. Dit kwam er, nu kwamen de voorzetten plotseling wel in de zestien, een daarvan leidde tot een ziedende kopbal van Finn van der Steijn, maar de doelman van de thuisclub redde met een reflex de op zich verdiende tweede treffer.

Teleurgesteld
Zelfs in de allerlaatste minuut kreeg Van der Werf nog een kans in de zestien, maar zijn te gehaaste schot liet zien dat het vandaag niet zijn dag was. Het bleef 1-1 en SV Deurne moest zich met het nu al vijfde gelijkspel teleurgesteld tevreden stellen. De kopgroep raakt hierdoor ietwat uit zicht, maar volgende week thuis tegen Susteren, dat ook in een wat moeilijke fase zit, zijn er weer alle kansen voor een ommekeer.