25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneVerenigingen in gemeente Deurne maken zich klaar voor eindelijk weer een echte...

Verenigingen in gemeente Deurne maken zich klaar voor eindelijk weer een echte carnaval

Bij de verschillende carnavalsverenigingen in de gemeente Deurne is het achter de schermen alweer een drukte van belang. Ze maken zich klaar voor eindelijk weer een echte oude vertrouwde carnaval met een polonaise en zonder coronamalaise. Afgelopen donderdag was de eerste carnavalsactiviteit van dit een feit; de Heikneuters hielden in het kader van hun 66-jarig jubileum een bingo-avond.

Ook kreeg het Hollandse Hit festival Gekkenhuis van Frankie Boerenkamps in Vlierden vrijdagavond een carnavalesk sausje door de Raad van Elf die tijdens het concert het podium betrad.

44 jaar Hellevègers
Een andere jubilerende carnavalsvereniging tekent voor de eerstvolgende carnavalsbijeenkomst. De Hellevègers bestaan 44 jaar en dat vieren ze op zaterdag 5 november met een groot feest.

Dorstvlegels
Daarna barst de carnaval los op verschillende plaatsen met op vrijdag 11 november de opening van het seizoen 2022/2023 bij de Dorstvlegels in Vlierden. “Na het hijsen van de vlag in de dorpsvlaggenmast om 20.11 uur gaan we om 20.30 uur met z’n allen uit volle borst meelallen met ‘onze kapel’; ook bekend als die Vlierländer Musikanten”, melden de Dorstvlegels. Het wordt een avond vol meezingers en schlagers waarbij voor liedteksten wordt gezorgd zodat iedereen kan meedoen.

Peelstrekels
Een dag later op zaterdag 12 november hebben de Peelstrekels ‘D’n aftrap van Carnaval 2022-2023′ in het Cultuurcentrum in Deurne. “We mogen weer, dus trappen we samen met Prins Thijs 1 de carnaval letterlijk af in onze residentie”, melden de Peelstrekels. Er zijn die avond onder andere optredens van de Havenzangers, Geen Stempel, Dj Bart van de V. en de Raad van Elf. De zaal gaat open om 20.00 uur en het feestprogramma start om 20.30 uur.

ZINGO!
Op 18 november houden de Peelstrekels ook hun bekende ZINGO!-avond in het CCD. Een gezellige avond vol bingo en muziek, zingend op de bierbanken aan lange tafels. “Daarnaast hebben we ook een mooie loterij met te gekke prijzen die beschikbaar zijn gesteld door vele ondernemers uit de regio Deurne”, leggen de Peelstrekels uit. Meer info en tickets vind je op https://www.ccdeurne.nl/programma/zingo-deurne/

Pottenbakkers
Ook de Pottenbakkers beginnen op zaterdag 12 november met een feest om de carnaval officieel te starten. Dat doen ze in zaal De Zwaan aan de Blasiusstraat met op herhaling Prins Stefan d’n uurste, de onthulling van de Pottenbakker van het jaar en muziek van zanger Rens en dj Timmetje. Op 10 december is er in de Zeilberg ’t Carnaval Vi(e)rus-feest en op 15 januari 2023 is er de traditionele cd-presentatie. Bij de Pottenbakkers is 21 januari van volgend jaar gereserveerd voor de kletsavond.

Heikneuters
Bij de Heikneuters begint het carnavalsseizoen ook op zaterdag 12 november. Ze vieren dan ook hun 66ste jubileum en tijdens het prinsenbal worden de jeugdprins(es) & jeugdvorst, het boerenbruidspaar en de 66ste prins der Heikneuters onthuld.

De Kei
In Liessel staat er voor de carnaval de komende tijd veel te gebeuren. Bij C.S. De Kei is er op zaterdag 12 november de Kick off met een carnavalsbal. Ook staat al vast dat op 8 januari 2023 de receptie voor Prins Barry en Prinses Sandra plaatsvindt. Op 13 januari is er de receptie van Den Instuif, gevolgd door de zwetsavond op 14 januari. Daarna zijn er nog de Lijsselse Aovenden en Middigen en na Kleintje Carnaval barst dan van 17 tot en met 21 februari het carnaval helemaal los in Liessel.

Peelpluimen
De Peelpluimen in Helenaveen zijn ook klaar om feest te vieren: “Carnaval 2023 staat voor de deur, en hopelijk een virusloze! Ons Prinsenpaar, de Raad van Elf en het bestuur hebben er zin in. Met natuurlijk aan het roer wederom Prins Steven & Prinses Sandy. Die hebben nog wat in te halen.” Op zaterdag 12 november is er als vanouds vanaf 19.30 uur het Prinsenbal bij De Gouden Helm in Helenaveen. “We hebben ook weer een enthousiaste Jeugdraad van Elf die staat te trappelen van ongeduld om die avond gepresenteerd te worden”, melden de Peelpluimen. Ook zijn de dansmarietjes druk bezig geweest met hun nieuwe dans die ze die avond laten zien.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen