20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneVerhalen van bomen staan centraal bij expositie nieuwe schilderijen kunstenaar René Ziedses...

Verhalen van bomen staan centraal bij expositie nieuwe schilderijen kunstenaar René Ziedses Des Plantes

In zijn galerie aan de Oude Liesselseweg in Deurne laat kunstenaar René Ziedses Des Plantes vanaf komende zaterdag zijn nieuwste schilderijen zien in de expositie Tree Stories. In de werken vertellen de bomen als het ware een verhaal over hun leven en de verbinding met de natuur.

Voor Ziedses Des Plantes is de uitdaging om te luisteren naar wat de boom hem vertelt en dat met zijn fantasie en inlevingsvermogen in verf om te zetten en te zorgen dat de boom, de man en de verf het verhaal vormen.

Wroeten in de aarde
Om inspiratie op te doen is de kunstenaar vaak te vinden in de Peel en bossen rondom Deurne. “Als klein jongetje heb ik talloze holen gegraven, gewroet in de aarde. Een voor mij onverklaarbare behoefte om iets innerlijks bloot te leggen, iets op te graven, iets binnenste buiten te keren, dat is een basisgevoel dat ook steeds aanwezig is bij het schilderen in mijn atelier”, vertelt René Ziedses Des Plantes.

Zand
Naast zijn woonhuis heeft hij zelf een nieuw pand gebouwd. Het voorste deel dient als presentatieruimte voor zijn werk, achterin heeft hij zijn atelier ingericht. Daar werkt Ziedses Des Plantes bij voorkeur op panelen die op de grond liggen. Hij schildert met acrylpasta die hij afwisselend dun of ‘pasteus’ aanbrengt en waar hij soms zand aan toevoegt.

De tentoonstelling van de nieuwe werken van René Ziedses Des Plantes vindt plaats in de galerie aan de Oude Liesselseweg 31 in Deurne. De expositie is te zien van 11 tot en met 26 november, op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur en op afspraak. Hiervoor kan je contact opnemen via telefoonnummer 06-33737349 of emailadres info@ziedses.nl.

Foto: René Ziedses Des Plantes

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen