11.7 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneVerkeerde data op afvalkalender zorgen voor verwarring over ophaaldagen snoeisel

Verkeerde data op afvalkalender zorgen voor verwarring over ophaaldagen snoeisel

Doordat de afvalkalender en de app van Mijnblink de verkeerde data vermeldden voor de ophaaldagen van snoeiafval, hadden al veel inwoners van Deurne de afgelopen dagen hun snoeisel tevergeefs aan de kant van de weg gelegd. De gemeente meldt nu dat donderdag 21 maart en vrijdag 22 maart de juiste data zijn waarop het snoeiafval wordt verzameld door Blink.

Hiervoor rijdt de afvalverwerker op de twee dagen door alle wijken in de gemeente. In het buitengebied wordt het snoeisel op afroep afgehaald. Bewoners kunnen daarvoor via de Blink afvalapp een afspraak inplannen. “Je mag het snoeiafval tot de ophaaldag aan de weg laten liggen”, aldus de gemeente.

Voor het ophalen van het grof groen zijn er wel enkele spelregels. Zo moet het afval in elk geval vóór 7.30 uur van de ophaaldag aan de rand van de stoep worden klaargelegd. Het groen moet gebundeld zijn met twee stukken touw, waardoor het makkelijk op te pakken is. Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 20 kilo en heeft een maximale lengte van 1,5 meter en een maximale breedte van 0,5 meter. Losse takken worden niet meegenomen en ook mag er niets in plastic zijn ingepakt.

Al het ingezamelde groen wordt verwerkt tot compost, die weer te gebruiken is als natuurlijke voedingsbron voor in tuinen en in de tuin- en akkerbouw. Als je grotere hoeveelheden tuinafval hebt, kun je deze aanbieden bij de milieustraat aan de Indumastraat 3 in Deurne op vertoon van je milieupas.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen