11.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneStart nieuwbouw Alfrinkcollege en Sprongcollege Deurne; eerste paal komende week in de...

Start nieuwbouw Alfrinkcollege en Sprongcollege Deurne; eerste paal komende week in de grond

De oude gebouwen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege in Deurne gaan plaatsmaken voor twee nieuwe gebouwen die aan elkaar gekoppeld zijn. Maandag 10 oktober gaat om 14.00 uur de eerste paal de grond in en wordt de nieuwbouw officieel gestart met het onthullen van het bouwbord.

De schoolleiding van IVO Deurne is blij dat de bouw eindelijk kan starten: “Als alles volgens plan verloopt kunnen de scholen begin 2024 hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.”

Rug tegen rug
De nieuwbouw van de twee scholen van IVO Deurne heeft een aantal bijzondere kenmerken. De scholen worden bijvoorbeeld gebouwd volgens het rug tegen rug principe. Het is één gebouw maar het zijn twee scholen met de ruggen tegen elkaar gebouwd. Beide scholen krijgen een aparte ingang, elk aan een andere kant van het gebouw. De eigen identiteit van de scholen blijft behouden.

Warmtepompen
De nieuwe school wordt verder BENG gebouwd; het wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw. Verwarming gebeurt via warmtepompen. Verder geeft IVO Deurne aan te hebben gekozen voor een gebouw met een natuurlijke uitstraling, passend in de omgeving.

Kijkdag
Op woensdag 12 oktober is er een kijkdag voor kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders. Op deze middag geven het Alfrink- en het Sprongcollege ook informatie over de nieuwbouw aan de toekomstige leerlingen.

lees ook:

 

Nieuwe gebouwen voor Alfrinkcollege en Sprongcollege in 2023 klaar

Sloop van oude gebouwen Peelland College gestart

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen