28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneVerrijking of gevaar; gespreksavond over wilde dieren in De Peel

Verrijking of gevaar; gespreksavond over wilde dieren in De Peel

Steeds vaker worden wilde dieren gesignaleerd op het platteland en in sommige gevallen zorgen deze voor overlast. In april werd een jonge pony in Neerkant aangevallen door een wolf en vorig jaar waren drie geiten in Helenaveen ook mogelijk slachtoffer van een aanval door een wolf.

Zorgen deze dieren voor schade en gevaar of is het een verrijking van de biodiversiteit? Dat is vraag die centraal staat op Werelddierendag bij de gespreksavond in Deurne van Agrarische Natuurvereniging sPeelslandschap.

Mooie ontwikkeling
Wilde zwijnen, ganzen en wolven zijn maar een paar voorbeelden van wilde dieren die steeds vaker voorkomen, ook in De Peel. Sommige mensen vinden het een mooie ontwikkeling, maar bijvoorbeeld agrarische ondernemers kunnen er veel last van ondervinden.

Gespreksleider Willy Koppens gaat bij de bijeenkomst over wilde dieren aan de hand van een aantal stellingen de discussie aan met de bezoekers. Het moet volgens de initiatiefnemers van sPeelslandschap een open gesprek worden.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 oktober en start om 20.00 uur aan de Kuilvenweg 6 in Deurne. De entree is gratis. Meer informatie kun je krijgen door te mailen naar info@sPeelslandschap.nl.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen