16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneNeerkants koor De Veengalm verheugt zich op jubileumconcert

Neerkants koor De Veengalm verheugt zich op jubileumconcert

Er gingen heel wat repetities en regelwerk aan vooraf, maar aanstaande zondag is het dan zover. Gemengd koor De Veengalm uit Neerkant viert haar honderdjarig bestaan met een feestelijk jubileumconcert.

Honderd jaar is niet niks en daarom heeft de zangvereniging het hele jaar, vanaf 23 maart 2023, uitgeroepen tot feestjaar. Verschillende hoogtepunten vonden al plaats, zoals het in ontvangst nemen van de Koninklijke Erepenning. Zondag om 13.30 uur zet het koor de feestvreugde voort tijdens het concert in gemeenschapshuis De Moost.

Liedjes van Ernst Jansz
Er zitten diverse bijzondere elementen in het uitgebreide zangoptreden. Één ervan springt meteen in het oog. Dat zijn de liederen die geschreven zijn door Ernst Jansz. Voorzitter Jan van Eijk vertelt hoe de samenwerking tot stand kwam.

“Ernst Jansz is een dorpsgenoot van ons. Toen we dit concert planden, ben ik gewoon bij hem langsgegaan om te vragen of hij een lied voor ons wilde schrijven.” De bekende muzikant en singer-songwriter was zo enthousiast dat het twee nummers werden.

“Ik kan natuurlijk niet teveel verklappen, maar de liedjes gaan over ons honderdjarig bestaan en over de historie van het koor. Ze zijn Nederlandstalig, net als de rest van het concert. We zijn er heel blij mee en trots op”, zegt de voorzitter.

Gastoptredens
Naast deze songs zingen de dertig zangers ook liedjes van onder andere Jules de Corte, Rob de Nijs en Guus Meeuwis. Er treden drie solisten op. “Met Rian Vestjens en Erik van den Akker hebben we al vaker samengewerkt. Aron is een nieuw, jeugdig talent.”

Theatergroep Neerkant presenteert het programma op ludieke wijze. Daarnaast zullen de folkloristische dansgroep Ziplamak en een kwintet koperblazers performen. Het koor wordt begeleid door een gelegenheidscombo bestaande uit Lodewijk Holzken, Edwin Kuijpers en Nico van Eijk. De muzikale leiding is in handen van Marion van Eijk.

Alle 250 (gratis) kaartjes zijn inmiddels vergeven. “We willen het voor de hele Neerkantse gemeenschap mogelijk maken om mee te genieten. Daarom vragen we geen entreegeld. Dat kan dankzij onze sponsoren.”

De Veengalm verheugt zich enorm op het eeuwfeest. “Allemaal samen maken we er een mooie en gezellige middag van.”

Foto: Luciana van Hoek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen