9.3 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneVetlirre Medallie voor Fanneke Timmers; al 11 jaar actief bij de Peelstrekels

Vetlirre Medallie voor Fanneke Timmers; al 11 jaar actief bij de Peelstrekels

Bij de Quatsja-avond van CS De Peelstrekels is Fanneke Timmers zaterdag onderscheiden met de Vetlirre Medallie voor haar inzet bij de carnavalsclub. Uit handen van burgemeester Greet Buter en prins Niels I kreeg ze de carnavalsonderscheiding voor de 11 jaar dat ze actief is bij de Peelstrekels, de Strikkelkes en de dansmarietjes.

Timmers is elk jaar al ver voor dat het seizoen begint druk in de weer als leidster van de dansmarietjes, met de kleding, kapsels en make up. “Je hebt een echt Peelstrekel- en carnavalshart, dus je hebt ‘m kei verdiend”, aldus de carnavalsclub.

Iedere carnavalsvereniging in de gemeente Deurne kan een persoon voordragen die verdienstelijk is geweest voor het carnaval in een dorp of wijk. Naast de voorgedragen personen, kan de burgemeester ook de Vetlirre Medallie op eigen initiatief uitreiken.

De onderscheiding bestaat sinds 2002 en werd de eerste 10 jaar uitgereikt door de burgemeester tijdens het ‘Sleutelafhalen’. Sinds 2012 vindt de uitreiking plaats tijdens een eigen activiteit van de betreffende carnavalsvereniging.

Foto: Kevin Senders/KEV.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen