9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- Deurne Compleet nieuw kruispunt op N270 aangelegd in één weekend

[VIDEO] Compleet nieuw kruispunt op N270 aangelegd in één weekend

Vanwege werkzaamheden aan de N270 is het gedeelte tussen Deurne en Ysselsteyn de afgelopen maanden drie weekenden afgesloten geweest voor verkeer. In één van die perioden is er een compleet nieuwe kruising aangelegd in één weekeinde. Uitvoerder Strukton en de provincie maakten een timelapse-video van de werkzaamheden waarin precies te zien is hoe de operatie in zijn werk ging.

Hiervoor werd door de werknemers van de aannemer op vrijdagavond gestart met het project en 24 uur per dag doorgewerkt tot maandagochtend 06.00 uur om het werk klaar te hebben. Het resultaat: een nieuw kruispunt met verkeerslichten en aangesloten parallelwegen. Op de ochtend na het weekend ging de weg weer open voor het verkeer.

Stikstof
De werkzaamheden werden uitgevoerd met duurzame elektrische voertuigen en machines. “Daardoor veroorzaken de projecten geen stikstofdepositie op nabijgelegen Natura 2000-gebieden en is er voor deze projecten geen Wnb-vergunning meer nodig”, meldt de provincie.

Tekst gaat verder onder de video.

Eerder kwam het werk aan de weg stil te liggen vanwege een onderzoek naar de stikstofuitstoot die bij de werkzaamheden mogelijk zou plaatsvinden. Als gevolg van de resultaten van de natuurdoelanalyses besloot de provincie dit voorjaar het verlenen van vergunningen voor aanvragen met stikstofeffecten op Natura 2000-gebieden voorlopig stil te leggen.

Domper
“Na jaren van voorbereiding waren we net begonnen met de reconstructie van de N270 om de weg verkeersveiliger te maken, toen het moest worden stilgelegd. Een domper voor onszelf en de aannemer, maar ook voor de weggebruikers en de aanwonenden”, zegt projectmanager Jos Korsten. Ook protesten tegen de kap van bomen die moesten wijken om de weg aan te kunnen leggen en de ontdekking van een vleermuizenroute in het gebied zorgden voor vertraging.

In juni werd bekend dat vier van de vijf gepauzeerde projecten, waaronder die op de N270, met aanpassingen toch door konden gaan. De pauzering en de alternatieve duurzamere uitvoering van de N270 hebben wel gezorgd voor opnieuw een extra vertraging van zes maanden. “We verwachten eind juni 2024 de weg weer te heropenen”, aldus de provincie.

Lees ook: Nieuwsdossier Reconstructie N270

Foto: provincie Noord-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen