17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- Vlierden Druk bezochte boekpresentatie Elan Vital van Vlierdense kunstenares Els Coppens

[VIDEO] Druk bezochte boekpresentatie Elan Vital van Vlierdense kunstenares Els Coppens

Niet alleen haar boek Elan Vital, maar ook schrijfster Els Coppens uit Vlierden stond zelf zondagmiddag in de schijnwerpers bij de presentatie van haar levensverhaal. In de zaal van gemeenschapshuis ’t Huis in Vlierden kwamen tientallen bezoekers samen om een exemplaar van het boek te bemachtigen.

Ook waren er tijdens de presentatie voordrachten van Helma Michielsen, schrijfster Cobi van Baars en kunsthistoricus Ger Jacobs.

Tekst gaat verder onder de video.

Van Baars kwam als kind al op bezoek bij Els en haar man Joep Coppens. Ze beschreef zondagmiddag hoe het bij het kunstenaarsechtpaar thuis was, als ze vroeger kwam spelen met oudste dochter Eva van Els en Joep. Tegenwoordig is Cobi van Baars succesvol auteur en bracht ze dit jaar haar vierde roman De onbedoelden uit, die door veel recensenten als boeiend en meeslepend wordt betiteld.

Historicus Ger Jacobs gaf een uitgebreide lezing over het leven en werk van Els Coppens, waarbij hij de schilderijen van de Vlierdense kunstenares ook vergeleek met de kunst van andere artiesten. Vriendin Helma Michielsen droeg een gedicht op aan Coppens, waarna de boekenverkoop en het signeren konden beginnen.

Lees ook:

Foto: Jos van Neerven

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen