20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneSuccesvolle reünie Figarobar; ‘Net zo gezellig als vruuger’

Succesvolle reünie Figarobar; ‘Net zo gezellig als vruuger’

Ruim 80 oud-bezoekers van de Deurnese Figarobar kwamen zondag bij elkaar in Café-zaal Van de Putten voor een reünie. De originele dj’s van toen zorgden voor de muziek en ook de 88-jarige oud-kastelein Hans Kivits was van de partij.

Van 1973 tot 1988 stond hij samen met Tonnie van Oosterhout achter de bar van de horecagelegenheid aan de Stationsstraat 29 in Deurne. Vijftien jaar lang was het in de jaren ’70 en ’80 voor veel mensen in Deurne dé plek om gezellig samen te komen.

Ouwe koeien
De herinnering aan de Figarobar bleek afgelopen weekend na 35 jaar nog steeds springlevend. “Hans Kivits was geweldig in zijn nopjes en heeft enorm genoten. Vele ouwe koeien uit de sloot gehaald. De stal staat overvol en we hebben er dus weer een stikstofprobleem erbij”, lacht Hein Albers. Hij is één van de vier initiatiefnemers van de reünie en lid van de vriendenclub Figarobar.

De oud-bezoekers voerden gesprekken met oude bekenden en er werd ook volop gedanst op de muziek van toen uit de Figarobar. “Jos van de Ven kwam nog zelfs binnen met de ‘kroegbel’ waarop de inscriptie van 15 jaar Figaro stond”, zegt Albers.

Dat hij en de andere bezoekers niet meer de jongsten zijn, werd hem wel duidelijk tijdens de feestelijkheden: “De tand des tijd heeft wel flink grip gehad op ons want 25 jaar erbij, sinds de vorige reünie, laat zijn sporen achter.”

Lees ook: Oude tijden herleven bij reünie van oud-bezoekers Figarobar Deurne

Foto’s: Joop Goossens

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen