12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- Zeilberg Festival met twaalf tribute-bands in Zeilberg brengt oude en jonge rockers...

[VIDEO] Festival met twaalf tribute-bands in Zeilberg brengt oude en jonge rockers samen

Twaalf tribute-bands stonden er afgelopen zaterdag op drie verschillende podia in de Zeilberg bij het Crazy Rock Festival. Op de muziek kwamen niet alleen oude of juist jonge liefhebbers af, maar een heel gevarieerde groep van alle leeftijden. In Apollo en cafés De Kroeg en Sixx kwamen ruim 1000 bezoekers samen om te genieten van de tribute-bands die muziek speelden van onder andere AC/DC, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival, Foo Fighters en Kiss.

Tussen de optredens door waren er een aantal dj’s die zorgden dat de rock-klanken ook doorgingen wanneer de artiesten even bijkwamen en elkaar afwisselden.

In de grote zaal is zaterdag dj Ivan van Oosterhout aan het werk om het publiek te vermaken. Een vertrouwde plek voor hem achter de mengtafel en met de microfoon in de hand. “Ik denk dat het nu wel 25 jaar geleden is dat ik hier voor het laatst stond te draaien, maar het is net als fietsen dus dat komt wel goed”, lacht Van Oosterhout.

‘Soort reünie’
Ivan draaide jarenlang als één van de huis-dj’s in de horecazaak toen het nog Uitgaanscentrum Apollo heette. Ook veel van de bezoekers van zaterdag weten dat nog. “Het festival is eigenlijk ook meteen een soort van reünie. Al best een aantal mensen heeft me zo aangekeken van: ‘verrek, gij bent d’n ouwe Apollo-dj’. Dat is wel leuk om die gezichten van toen weer terug te zien na al die tijd.”

Dat het Crazy Rock Festival goed aanslaat in de Zeilberg is voor Van Oosterhout geen verrassing: “Alle bands die vandaag optreden, spelen de muziek waar Apollo groot mee is geworden. Bon Jovi, Van Halen, AC/DC; dat zijn artiesten die we in het verleden hier grijs hebben gedraaid. Maar ook wat recenter werk van Anouk en bijvoorbeeld Nirvana heeft het altijd goed gedaan in de grote zaal.”

Tieners
De muziek spreekt zichtbaar zowel jong als oud aan tijdens het festival; van 50- en 60-plussers tot tieners gaan op in de livemuziek van de tribute-bands. “Ik ga wel vaker mee met m’n moeder naar bandjes, want ik vind het best wel leuk om mee te gaan”, vertelt één van de jongste bezoekers. Ook de oud-Apollo-dj is aangenaam verrast over de vele jongeren die er naast de verstokte ouwe rockers ook rondlopen. “Ik zag net bij de Nirvana-tribute van The Servants de jeugd flink mee headbangen, dus die muziek leeft ook bij jongeren”, zegt Ivan van Oosterhout.

De opzet van het festival is zo dat er steeds op één van de drie podia een liveoptreden aan de gang is en het publiek dan van de ene show naar de andere kan overschakelen. “De optredens overlappen elkaar voor een gedeelte en de tijd zonder band wordt door de dj’s gevuld”, legt Van Oosterhout uit. “Zo was goed te zien dat veel mensen waren gekomen voor de Creedence Clearwater Revival tribute-band The Fortunate Sons. Die traden op in De Kroeg en dat merkte je wel aan een flinke groep bezoekers die toen even verhuisde van de grote zaal naar het café.”

Of er nog een volgende Crazy Rock Festival komt? “Volgens mij staat die al zelfs gepland voor zaterdag 5 april 2025”, zegt Van Oosterhout. De collega’s van Omroep Brabant maakte afgelopen zaterdag voor het tv-programma Zinderend Zuiden een videoreportage van het Crazy Rock Festival die je hieronder kunt bekijken.

Foto’s: DMG/Video: Omroep Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen