13.7 C
Deurne
donderdag 26 mei 2022
Home- DeurneAsteffekan in Deurne sluit haar deuren door tegenvallende inkomsten

Asteffekan in Deurne sluit haar deuren door tegenvallende inkomsten

De plek waar veel mensen in Deurne en omgeving goede (jeugd)herinneringen aan hebben, gaat verdwijnen. Vanwege economische redenen gaat jongerensociëteit Asteffekan aan de Visser in Deurne haar deuren sluiten.

Het bestuur van Asteffekan legt uit: “Het besluit is tot stand gekomen in nauw overleg met stichting Groepscomité Deurne, de eigenaar van het pand. De voorgenomen sluiting is niet een direct gevolg van de coronacrisis maar deze heeft wel voor een stroomversnelling gezorgd. Afgelopen jaar waren de inkomsten zo goed als nihil en het pand is hard aan renovatie toe zonder dat daar voldoende middelen voor beschikbaar zijn. Bovendien ontvangt Asteffekan de laatste jaren geen subsidies van de gemeente.”

Ouderen
De laatste jaren zijn het vooral de ouderen binnen de gemeente die het gebouw gebruiken voor verschillende sociaal-culturele doelen.  Zo is het de thuisbasis van Seniorenweb, twee bridgeverenigingen en er vinden wekelijks KBO-spelmiddagen, ouderengymnastiek en yoga-oefeningen plaats.

Voldoende plaats
Het is nog niet duidelijk waar die gebruikers in de toekomst hun thuis gaan vinden. Het bestuur van Asteffekan is bang dat daarvoor niet voldoende plaats is in de gemeente Deurne, zeker niet in het centrum van het dorp. “Ook zal rond carnaval door Kommer en Kwijl vanaf 2023 een andere locatie dienen te worden gevonden maar dat laatste moet vast wel lukken”, geeft het bestuur van Asteffekan aan.

Jongerensoos
De sociëteit werd in 1969 in gebruik genomen en is in haar bestaan voor tal van activiteiten gebruikt. In het begin vooral voor de jeugd die vooral in de weekenden met de jongerensoos voor een volle zaal zorgde. Van deze jeugd- en jongerenactiviteiten zijn slechts een matig bezochte jongerensoos, Kansplus en de 40+ Soos ‘Golden Oldies’ overgebleven.

Foto: Facebook Asteffekan

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen