16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- Deurne Muziek veranderde zijn leven na hartstilstand; Pirke (16) presenteert eerste eigen...

[VIDEO] Muziek veranderde zijn leven na hartstilstand; Pirke (16) presenteert eerste eigen track in CCD

Hij is pas 16 jaar maar heeft in zijn leven al veel heftige dingen meegemaakt. Pirke uit Bladel is geboren met een ernstige hartafwijking en heeft al een aantal open hartoperaties achter de rug. In april 2021 stond zijn wereld stil; toen hij buiten aan het chillen was met zijn vrienden kreeg hij een hartstilstand.

Hij overleeft het, maar de gevolgen hebben fysiek en mentaal veel impact op hem. In de muziek heeft Pirke een uitlaatklep gevonden waarin hij zijn emoties kwijt kan en zijn verhaal kan vertellen. Donderdagmiddag presenteerde hij in het Cultuurcentrum in Deurne zijn eerste nummer Heartbeat aan het publiek. Zaterdagochtend is Pirke te gast bij DMG Radio in Deurne Draait Door en wordt zijn eerste single ook gedraaid.

Tekst gaat verder onder de video
Heartbeat
Door de aandoening die Pirke heeft, is zijn wereld klein maar de muziek helpt hem enorm om met alles om te gaan. Daarom ontstond bij de ouders van Pirke het idee om hem te helpen met zijn muzikale ambities: “Hoe gaaf zou het zijn om te leren van echte professionals uit het vak.” Die vonden ze in Joris en Frans van NEVERGLOW die Pirke belangeloos hebben begeleid en het nummer Heartbeat hebben geproduceerd. Ook zangeres Ellis Kuijpers hielp mee en zorgde voor de vocale ondersteuning in het nummer en vriend Bouke heeft het artwork voor de albumcover ontworpen.

Blijvende herinnering
Het nummer is volledig zelf bedacht en gemaakt door Pirke en daarna in de studio samen met Joris en Frans verder uitgewerkt. Hierbij is er goed besproken wat Pirke graag terug wilde laten komen in de tekst, dit waren voornamelijk levenslessen en zijn motivatie om altijd door te blijven gaan. Tijdens het schrijven van deze tekst wilden ze graag iets hebben dat Pirke kon helpen als hij het moeilijk had, maar dat ook voor zijn familie en vrienden iets is waar ze op terug kunnen vallen. Niet alleen nu, maar ook als Pirke er niet meer zal zijn. Zo is het volgens de jonge muzikant een blijvende herinnering, wat de toekomst ook brengt.

Maximale uit het leven halen
“Dit is wat dit nummer zo uniek maakt, het is een oneindige herinnering aan hoe je het maximale uit het leven moet proberen te halen. Dat het leven tegen kan zitten, maar dat je altijd het vertrouwen erin moet houden, want dat hoef je nooit alleen te doen! Zelfs als iemand er niet (meer) is, kan diegene in je hart je toch alles geven wat je nodig hebt! So carry on!”, zegt Pirke trots.

Stichting Hartekind
De ouders van Pirke hebben in het verleden veel steun gehad aan Stichting Hartekind. Daarom wordt de opbrengst van de streams van het nummer op Spotify en andere streaming platforms gedoneerd aan de Stichting Hartekind. De organisatie probeert de overlevingskansen van hartekinderen te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Het grote doel van Pirke is om met zijn muziek uiteindelijk zoveel mogelijk mensen te helpen.

Cultuurcentrum
Het nummer is vanaf nu op Spotify te beluisteren. Je kunt Pirke en Stichting Hartekind steunen door het nummer zo veel mogelijk te streamen en te delen met vrienden en familie. Het Cultuurcentrum Deurne gaat de track van Pirke gebruiken bij communicatie rondom ‘het podium voor talent’. “Dit is, naast Friday Night Live, een mooi voorbeeld van hoe we onze rol om talent een podium te bieden zien en willen uitbreiden de komende jaren”, legt manager Bianca den Toom uit van het CCD.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen