17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- Deurne Peelstrekels sluiten carnaval knetterend af met Gehaktbal en popverbranding op Markt...

[VIDEO] Peelstrekels sluiten carnaval knetterend af met Gehaktbal en popverbranding op Markt in Deurne

De carnaval werd in Deurne dit jaar bij De Peelstrekels knetterend afgesloten. Op dinsdagmiddag vond voor de allereerste keer het Gehaktbal plaats met optredens van diverse artiesten waaronder Dennie Christian en tonprater Berry Knapen. Dinsdagavond werd op de Markt in Deurne traditiegetrouw de Peelstrekelpop verbrand.

Het nieuwe evenement op dinsdagmiddag was voor De Peelstrekels zelf ook spannend. “We hebben Gehaktbal met een paar mensen opgezet maar we twijfelden over de opkomst. Dinsdag is tijdens carnaval een moeilijke dag om iets te organiseren maar het aantal bezoekers was overweldigend”, meldt de carnavalsvereniging na afloop.

Tekst gaat verder onder de video

Pimpelen
Tonprater Berry Knapen zorgde er bij het Gehaktbal voor dat de lachspieren bij het publiek goed los kwamen: “Pimpelen is belangrijk. Ik zeg altijd maar zo: wie op z’n tijd pimpelt hi nooit unne buik die rimpelt.” Zangduo Echt Faut kreeg de bezoekers aan het swingen en meezingen met foute hits als ‘Malle Babbe’ en ‘You’re my heart you’re my soul’ en ook de lokale artiesten Wissknie en PvdP brachten samen met De Hôsbengels de sfeer tot op een topniveau.

Nieuwe traditie
Met als hoogtepunt het optreden van Dennie Christian, kijken De Peelstrekels met Gehaktbal terug op een succesvol nieuw evenement: “Wat we hoopten werd werkelijkheid. De laatste jaren hebben we nagedacht over een opvolger van de boerenbruiloft, die in 2016 zijn laatste editie beleefde. Er volgde nog een carnavalsbruiloft rond een bepaald thema in 2017 en in de jaren erop een carnavaleske liederentafel. We denken dat we met Gehaktbal een mooi recept hebben gevonden voor een nieuwe traditie.”

Popverbranding
Op dinsdagavond kwamen De Peelstrekels bijeen op de Markt in Deurne en werd de Peelstrekelpop verband. Een groot aantal carnavalsvierders hadden zich verzameld rond het vreugdevuur waarmee afscheid werd genomen van Prins Thijs I en Prinses Anne die na het ontdoen van alle Peelstrekel-versiersels nu weer gewoon Thijs Mathij en Anne Raaijmakers zijn.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen