25.8 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneAanstormend muziektalent Frankie te gast bij DMG Radio in AlterNaief

Aanstormend muziektalent Frankie te gast bij DMG Radio in AlterNaief

Jong en aanstormend talent Frankie is woensdagavond te gast bij het DMG-radioprogramma AlterNaief. Presentatoren Dennis en Louie gaan in gesprek met de artiest over zijn nieuwe track ‘Als Sneeuw Voor De Zon’. Het is de eerste solo-release van Frankie ‘Fuzz’ Lamberts die ook bekend is van onder meer The Colour Collection, The Reaction, Ballet Bombs en Alice D. and The Wildflowers.

Als muzikant laat Frankie zich inspireren door verschillende muziekstromingen en artiesten als Syd Barrett, Boudewijn de Groot, Jacco Gardner, Love, Donovan, Nirvana (UK) en The Fool.

Grillige Nederbeat
Zijn muziek is zoals hij zelf beschrijft: tweesnijdend als een hoofd in de wolken en wortels uit je voeten. Geschreven als een droom, maar gegrond in de realiteit. In ‘Als Sneeuw Voor De Zon’ brengt hij grillige Nederbeat samen met psychedelische folk over melancholische sprookjes en vreemde boeken.

Jantje Smit
Zijn stijl ligt ver van de muziek waar hij thuis mee is opgegroeid. “Het muziekniveau bij mij in de familie is niveau woonwagenkamp. Ik werd kapot gegooid met Jantje Smit, Grad Damen, hardstyle, enzovoort. Het enige wat ik heb aangehoord waar ik nog steeds van geniet is Elvis Presley! Dat is misschien wel mijn redding geweest”, vertelt Frankie. Het beste album allertijden is voor hem ‘Picknick’ van Boudewijn de Groot: “Deze plaat is zo ontzettend goed!! Een psychedelisch sprookje dat niet bang is van een beetje Beatles en Hendrix.”

Feestjes en festivals
Woensdagavond vertelt hij bij DMG Radio meer over zijn voorkeur in muziek en de track ‘Als Sneeuw Voor De Zon’. Ook gaat hij met presentatoren Dennis en Louie in gesprek over zijn activiteiten bij verschillende bands en zijn werk als discjockey op feestjes en festivals. “Frankie is twee uur lang te gast als speciale sidekick dus de DMG-studio zal vast en zeker goed op z’n kop gezet worden”, zegt DMG-dj Dennis Mansvelders.

AlterNaief hoor je elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur op DMG Radio, te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen