18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- Deurne Veel oldtimer-liefhebbers komen ‘brommers kieken’ bij beurs van De Vette Bougie

[VIDEO] Veel oldtimer-liefhebbers komen ‘brommers kieken’ bij beurs van De Vette Bougie

Op het terrein van Van Kessel Olie in Milheeze was het zondag een grote drukte met veel liefhebbers die ondanks het slechte weer toch een kijkje kwamen nemen bij de brommershow en beurs van De Vette Bougie. Van Kreidler tot Puch; van alle klassieke merken is er wel een brommer te vinden bij het evenement.

Toon Melgers van de oldtimer brommerclub is blij met de opkomst: “Het is lekker druk ondanks de regen. Eindelijk kan het weer na twee jaar corona.” Op eventueel slecht weer was de organisatie al voorbereid. “We hebben hier ook een loods die groot genoeg is om iedereen plaats te geven”, legt Melgers uit.

5000 euro
Dat het geen goedkope hobby is, blijkt wel uit de prijzen die worden gevraagd voor de bromfietsen en de onderdelen. Die zijn vanwege de schaarste ook nog enorm gestegen de laatste tijd. Een Zundapp of een Kreidler die je zelf nog helemaal van top tot teen moet restaureren, heb je al vanaf ongeveer 800 euro maar een compleet gerestaureerde oldtimer kan je tot wel 5000 euro kosten.

Loterij
Tijdens het mekka voor de klassieke bromfietsliefhebbers in Milheeze kon je ook een lootje kopen en meedingen naar een Aprillia 50cc brommer die als prijs is te winnen. Op de website van De Vette Bougie wordt later bekend gemaakt wie die de klassieker heeft gewonnen.

Foto/video: Ivan van Oosterhout

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen