16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneRustig op Global Goals Festival in Deurne door regenachtige weer

Rustig op Global Goals Festival in Deurne door regenachtige weer

Het weer zat zondag niet mee tijdens het Global Goals Festival in Deurne. De vele regen kon een aantal bezoekers er toch niet van weerhouden om zich te laten informeren over de zeventien werelddoelen. Gelukkig konden ze bij de verschillende stands droog staan terwijl ze werden bij gepraat over de Global Goals.

Voor elke Goal was een kraampje te vinden op de Markt in Deurne en wethouder Tom Oomen van Duurzaamheid was aanwezig om uit te leggen waarom de Global Goals zo belangrijk zijn.

Toekomst
Alles dat er op het festival te zien was, heeft te maken met de Global Goals. “De doelen die er zijn voor alle mensen en van belang zijn voor onze toekomst. In de gemeente Deurne past bij iedere Global Goal een organisatie of bedrijf”, laat de organisatie weten.

Vrede en Veiligheid
Een paar voorbeelden van de Global Goals zijn op plaats 1 en 2: Einde aan alle Armoede en Honger. Goal 4 richt zich op Kwaliteitsonderwijs, Goal 6 gaat over Water, Goal 7 over Duurzame energie. Bij Goal 8 wordt gestreefd naar een Gezonde economie en fatsoenlijk werk voor iedereen, Goal 13 draait om Klimaatactie en Goal 16 is Vrede en veiligheid.

Teams
Rondom de keuze voor een bepaalde Goal zijn er Goalteams ontstaan, legt de organisatie uit: “Deze teams hebben hard gewerkt om hun gekozen Global Goal te presenteren. Ze hebben tijdens het festival laten zien hoe zij die Goals aanpakken of willen realiseren in de gemeente Deurne.”

Livemuziek
De serieuze boodschap van de Global Goals werd bij het festival afgewisseld met plezier en humor en er waren verschillende prijzen te winnen. Ook waren er een aantal activiteiten voor kinderen. Verschillende artiesten uit de gemeente Deurne zorgden voor de livemuziek tijdens het evenement.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van het Global Goals Festival die je hieronder kunt bekijken.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen