12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- Deurne Veel vuurwerk de lucht in; Deurne vanuit de lucht tijdens jaarwisseling

[VIDEO] Veel vuurwerk de lucht in; Deurne vanuit de lucht tijdens jaarwisseling

Dat er een recordbedrag van 110 miljoen euro aan vuurwerk is verkocht in Nederland, was tijdens oud op nieuw ook goed te merken in Deurne. Op verschillende plaatsen werd niet alleen tijdens de jaarwisseling maar ook voorafgaand veel vuurwerk afgestoken.

Nieuwjaarsnacht is volgens de Politie Eenheid Oost-Brabant beheersbaar verlopen en er zijn geen grote openbare ordeverstoringen geweest. Wel werden enkele agenten in Helmond geconfronteerd met vuurwerk dat tegen hen gebruikt werd.

Tekst gaat verder onder de video

Agent gewond
In Helmond ontving de politie zaterdagmiddag een melding van overlast door een groep jongeren op het treinstation in Helmond. Toen agenten aankwamen op het station werd er vuurwerk naar hen gegooid. “De knal zorgde ervoor dat er twee collega’s naar het ziekenhuis moesten voor controle. Eén van hen hield gehoorschade over aan dit incident. Eén persoon is aangehouden”, meldt de politie. Ook in de Isidoor Opsomerstraat in Helmond werd zaterdagavond een politieauto bestookt met vuurwerk. Daarbij sneuvelde de voorruit. De auto kon door de aangerichte schade niet meer worden ingezet voor noodhulp.

Onacceptabel
In totaal zijn er tijdens de jaarwisseling elf personen aangehouden in de regio voor diverse strafbare feiten waaronder onder andere vernieling, bedreiging en het rijden onder invloed. Politiechef Wilbert Paulissen van de Eenheid Oost-Brabant is blij dat de jaarwisseling beheersbaar is verlopen maar benadrukt dat ieder incident er één teveel is: “Zeker de incidenten in Helmond waarbij onze eigen collega’s vuurwerk naar zich toe gegooid krijgen, zijn onacceptabel.”

Carbid schieten
Vuurwerkslachtoffers vielen er net buiten de regio zoals in Hapert waar een man zaterdagmiddag ernstig gewond raakte bij het carbid schieten. Hij is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om daar verder behandeld te worden aan zijn verwondingen. In Sevenum raakte een 26-jarige man tijdens nieuwjaarsnacht zwaargewond bij het afsteken van vuurwerk. Het slachtoffer is met de ambulance vervoerd naar de A73 bij Venray waarna hij met een traumahelikopter verder naar het ziekenhuis werd gebracht.

Foto/video: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen