23.1 C
Deurne
zondag 21 juli 2024
Home- Zeilberg Zeilberg weet elkaar te vinden op het plein

[VIDEO] Zeilberg weet elkaar te vinden op het plein

Het Kerkplein in de Zeilberg is dit weekend drie dagen lang de plek waar jong en oud uit de omgeving samenkomt. Dat begon vrijdag met onder andere het gezamenlijk kijken naar de wedstrijd van Oranje en zaterdagavond was het tijd voor Classics op ’t Plein.

Coverband Emptyfield uit de Zeilberg speelde een thuiswedstrijd en als suprise-act verscheen zangeres Suus op het podium, die haar optreden ook live op TikTok uitzond. Net als bij de eerste editie traden als hoogtepunt van de avond The Hillbilly Moonshiners op.

Hun bijzondere bluegrass-countryversies van bekende hits, zoals Black and White van Michael Jackson, maar ook Shut up and dance van Walk the Moon zorgden ervoor dat het publiek goed los ging bij Zeilberg op ’t Plein. Hun optreden sloten ze af met een medley, voorafgegaan door ‘Take me home Country Roads’ van John Denver, dat luid uit volle borst werd meegezongen door het publiek. “Two years in a row and it was great to be back”, zeggen de bandleden na afloop van het optreden.

Tekst gaat verder onder de video.

Familiedag
Vorig jaar hield het dorpsfeest daar op, maar deze keer is er nog een extraatje. “Dat wordt echt een dag voor de hele familie”, vertelt Bas Elbers die vanuit ZSV betrokken is bij de organisatie. “Vanmiddag om 13.00 uur starten we en kan echt iedereen van het dorp bij elkaar komen op het Kerkplein. De toegang is gratis en er is van alles te doen. Je kunt met dit heerlijke weer lekker op een terrasje zitten en wat drinken, maar er staan ook allerlei eetkraampjes met lekkers: van hotdogs tot pannenkoeken en poffertjes en van saté en stoofvlees tot lekkere frietjes.”

Voor de kinderen is er een groot springkussen en zijn er verschillende activiteiten. Er treden tijdens de middag ook verschillende blaaskappelen op, zoals Veullewait, Bolbloazers en Vtop en ook de percussiegroep van Excelsior en Play it again Sam laten meerdere keren van zich horen. Het evenement wordt gepresenteerd door Tom Wijnands en duurt tot 17.00 uur.

Foto’s: Walter van Bussel/Hillbilly Moonshiners

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen