12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneVlag van Orange the World in Deurne gehesen om geweld tegen vrouwen...

Vlag van Orange the World in Deurne gehesen om geweld tegen vrouwen te stoppen

Met het hijsen van de vlag van Orange the World (OTW) werd vrijdag ook in de gemeente Deurne de wereldwijde campagne gestart waarbij tot en met 10 december extra aandacht wordt gevraagd voor het thema ‘stop geweld tegen vrouwen’. Burgemeester Greet Buter zorgde er samen met voorzitter Corrie Pepping van Soroptimist International Club Helmond Peelland en enkele raadsvrouwen voor dat de OTW-vlag komende periode ook in Deurne te zien is.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven te maken met geweld en in Nederland ligt het aantal zelfs op 45%. Daarom is het volgens Orange the World belangrijk dat er gewerkt wordt aan het stoppen van dit geweld tegen vrouwen of meisjes.

Preventie
In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. “Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken”, geeft de organisatie aan.

Kleurrijk symbool
Oranje is de kleur van de dageraad, het moment dat de zon opkomt en een nieuwe dag aanbreekt. Maar oranje staat ook voor levenskracht, een aanzet tot positief denken, uithoudingsvermogen en hoop. Daarom is bij Orange the World voor deze kleur gekozen. Een krachtig en kleurrijk symbool voor een wereld zonder geweld tegen vrouwen.

Medestander
Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren, meldt de organisatie. “Internationaal zijn er steeds meer initiatieven waar we van kunnen leren om dit te doen; door bewustwording, kennis van waarden en normen bijbrengen en concrete actie, waarbij iedereen vanuit zijn of haar eigen rol en functie een bijdrage levert.”

Pledge
“Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw, man of mens, als professional of omstander, als vriend, buur of collega”, legt OTW uit.

Meer informatie vind je op de website van Orange the World. Hieronder kun je de promotievideo van de campagne voor de regio Helmond Peelland bekijken.

Foto’s: Facebook Greet Buter/Emmy van Loon

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen