20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- VlierdenVlierden pakt terugkeer van kermis groots aan met veel muziek, attracties en...

Vlierden pakt terugkeer van kermis groots aan met veel muziek, attracties en dorps-barbecue

Na een paar jaar van afwezigheid door alle coronaperikelen is er in Vlierden op 12, 13 en 14 mei eindelijk weer een echte kermis. Drie dagen lang staat ‘het dorp vol actie’ bol van de festiviteiten, kermisattracties en diverse muziekoptredens.

Rondom Café Zaal Thijssen zijn er verschillende activiteiten voor de jongere kinderen, is er een Schirmbar waar de jeugd zich kan vermaken en een vol muziekprogramma bij MFA ’t Huis aan de Pastoriestraat. Op de kermis staat dit jaar de Calypso, een mallemolen, de rups en er kunnen eendjes gevangen worden.

Fietskampioen
Vrijdagmiddag 12 mei start het feestweekend met een vrijdagmiddagborrel en muziek van de band Deun van Seun; in Vlierden beter bekend als Pig Meat. Aan het begin van de avond kun je meedoen met Fietsen tegen de Klok en kan je de fietskampioen worden van Vlierden. De avond wordt afgesloten met een optreden van de band Daddy’s Playground.

Dorps-barbecue
De dag erop opent de kermis op zaterdag 13 mei om 14.00 uur en vanaf 17.30 uur is er een grote BBQ georganiseerd door Vlierdense vrijwilligers. Vouchers voor de barbecue zijn te koop tot 10 mei via www.vlierden.com. Op zaterdag zijn er ook verschillende muziekoptredens van onder meer Sander Dekker, ‘De Heeren Van’ en DJ  Tom van Leeuwen. Tussendoor zal het Gilde het Koningsschieten uitvoeren en wordt duidelijk wie de Gilde Koning en Dorps/Kermis Koning van 2023 worden.

75-jarig jubileum
De zondag is naast de kermisactiviteiten gereserveerd voor het 75-jarig jubileum van de Vlierländer Musikanten. Op 14 mei wordt dit uitgebreid gevierd waarbij verschillende bands optreden zoals Doe Mar Wa, Jazzalike en de Goez Hool Band.

Meer informatie vind je op www.vlierden.com.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen