8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- ZeilbergWeg naar kampioenschap was spannend en niet zonder tegenslagen voor vrouwen-1 van...

Weg naar kampioenschap was spannend en niet zonder tegenslagen voor vrouwen-1 van ZSV

Het vrouwen-1 van ZSV wist afgelopen zondag al het kampioenschap veilig te stellen. Als je op 16 april al kampioen wordt met 45 punten uit 16 wedstrijden, lijkt het dat je een makkelijk seizoen hebt gehad. Toch is de weg naar het kampioenschap niet zo eenvoudig geweest voor het eerste vrouwenteam uit Zeilberg.

In 2021-2023 waren er al veel speelsters met blessures en aan het einde van dat seizoen beëindigden er ook een aantal dames met veel ervaring hun actieve voetbalcarrière. Daarnaast was er dit seizoen veel sprake van uitval van speelsters om uiteenlopende redenen.

Blessures
Een aantal jonge meiden viel met slepende blessures uit. Verder was er zoals dat nu eenmaal bij een vrouwenteam hoort een zwangerschapsverlof en er vielen speelsters uit met ernstige langdurige blessures. Maar waar er in de ploeg al dan niet tijdelijk gaten vielen, stonden anderen op of kwamen weer terug. Met de steun van de andere damesteams en meiden uit de jeugd van ZSV, zorgde het team er toch voor dat ze staan waar ze willen zijn.

Terug in 2e klasse
Groot bleek de vreugde bij de dames toen zondag al duidelijk werd dat ze onverslaanbaar bleken te zijn in dit seizoen. De inhaalwedstrijd van afgelopen donderdag was nog tot het einde toe spannend. Het vrouwenteam kwam in deze wedstrijd na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust viel de 2-0. De voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Hiermee was het kampioensfeest al in zicht. Toen zondagmiddag ook nog eens de 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen nummer twee op de ranglijst Keer VR 1 werd binnengehaald, was definitief duidelijk dat de ploeg terugkeert in de 2e klasse.

Coach Janine Rongen
De club meldt dat het vrouwenteam trots mag zijn op het kampioenschap in de 3e klasse C van het seizoen 2022-2023: “We zijn niet alleen blij voor de dames en de club, maar ook voor trainster/coach Janine Rongen, die we dit seizoen bij onze club mochten verwelkomen. Iets waar we, met haar kennis van en ervaring in het voetbal bij zowel verschillende clubs als de KNVB, heel trots op zijn. Zij haalde het beste uit het team, samen met assistent en man van de club Theo van der Kant.”

Echte teamprestatie
“Met de steun van de overige begeleiders, vlagger Peter van Enckevort en leidster Moniek van der Kant, én de steun van oud-speelsters en trouwe supporters langs de lijn is dit kampioenschap en de promotie een echte teamprestatie”, zegt de voetbalclub. Die wenst het Het vrouwen-1 van ZSV voor volgend seizoen alvast heel veel succes in de tweede klasse: “Jullie zullen het daar vast gaan laten zien, en wie weet wat er dan allemaal nog meer mogelijk is!”

Lees ook: Vrouwen-1 van ZSV viert kampioenschap; ploeg van Janine Rongen keert terug naar 2e klasse

Foto: ZSV

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen