18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen BSV Limburgia; laatste loodjes voor de blauwwitten

Voorbeschouwing SV Deurne tegen BSV Limburgia; laatste loodjes voor de blauwwitten

Pinkstermaandag sluiten de blauwwitten de competitie af met een thuiswedstrijd tegen BSV Limburgia/Kamerland. Eind januari werd op Sportpark Houserveld, in een wedstrijd die bol stond van spektakel, met 3-3 gelijkgespeeld. Een resultaat met een wrange bijsmaak, gezien een 3-1 voorsprong werd verspeeld.

Na een vroeg opgelopen achterstand, kantelde het spelverloop die middag in Brunssum halverwege de eerste helft volledig vanwege een rode kaart aan de zijde van de Limburgers. Via treffers van aanvoerder Matheij en Van der Steijn werd de opgelopen tegentreffer nog voor de theepauze teniet gedaan. Vervolgens verdubbelde spits Van der Werf in het tweede bedrijf de voordelige marge en leek Deurne daarmee in veilige haven te schieten. Limburgia scoorde echter kort hierna de aansluitingstreffer en wist zelfs vlak voor tijd in ondertal nog langszij te komen.

Miniem voordeel
De Limburgers, onder leiding van oud-prof Jan van Dijk, kwamen een kleine maand geleden voor het laatst in actie in officieel verband. Op bezoek in Someren werd met 2-1 gezegevierd en die middag was de vaardige Marwan Bahaali met twee doelpunten de grote uitblinker. Met 25 punten uit twintig gespeelde wedstrijden, bezet Limburgia op basis van een beter doelsaldo ten opzichte van VV Chevremont, momenteel de zevende plek op de ranglijst. Desondanks kan de ploeg zich nog niet veilig wanen, want door de overwinning van RKSV Minor op SHH van voorbije weekend bedraagt de voorsprong op een eventuele nacompetitieplek nog slechts één schamel puntje.

Topschutter Finn Derksen is met tien treffers de meest scorende speler aan de kant van de bezoekers, en ook zijn ploegmakkers Marwan Bahaali en Senne Thijssen laten zich met ieder zeven treffers in aanvallend opzicht zeker niet onbetuigd.

Offday
Deurne gaf afgelopen speelronde in en tegen Someren niet thuis en beleefde als collectief een totale offday. Hierdoor hebben de mannen van Frank Teeuwen tegen Limburgia nog alles om voor te spelen. Hoewel de voorsprong op de nacompetitieplekken met vijf punten riant lijkt, kan het Deurnese vaandelteam zich met een goed resultaat tegen de Zuid-Limburgers dan eindelijk definitief veilig spelen.

In dat geval hoeft het een week later thuis op de bank ook niet te vrezen voor de resultaten op de andere velden, wanneer het gros van de teams hun laatste wedstrijd afwerkt. Sterre Bijlsma heeft de schone taak gekregen om het duel in goede banen te leiden, en zij wordt vanuit de KNVB bijgestaan door haar assistent-scheidsrechters Bart Wilbers en Hugo Witjes.

Seizoensafsluiting
Buiten het feit dat het voor de blauwwitten zondag om 14.30 uur de laatste officiële wedstrijd van dit seizoen is, is er vanwege de algehele seizoensafsluiting meer dan voldoende aanleiding voor de SV Deurne-fans om de gang naar de Kranenmortel te maken.

Naast een gratis barbecue en een muzikale omlijsting van DJ Vivah, vinden ook de traditionele onthullingen plaats, waaronder die van de selectie- en clubspeler van het jaar. Hiervoor kan nog tot aanstaande zondag via een online-poll worden gestemd. Ook wordt afscheid genomen van een aantal vertrekkende spelers en trainers.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen