8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneVoorbeschouwing SV Deurne tegen SV Someren; streekderby tussen teams met veel overeenkomsten

Voorbeschouwing SV Deurne tegen SV Someren; streekderby tussen teams met veel overeenkomsten

In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar staat er voor Deurne de streekderby tegen SV Someren op het programma. Op papier een aantrekkelijk affiche en de edities van het voorbije seizoen wezen uit dat dit in de praktijk ook zeer zeker het geval kan zijn.

Toen trokken de blauwwitten tweemaal aan het langste eind en met een doelpuntentotaal van maar liefst dertien in beide wedstrijden zorgden de elftallen gezamenlijk voor een hoge amusementswaarde.

Clubkleuren
Naast de identieke clubkleuren vertonen beide verenigingen nog meer overeenkomsten vanuit bepaalde invalshoeken bezien. Zo beschikken ze met enerzijds Modexpress en anderzijds Larco Foods al jarenlang over een buitengewoon loyale hoofdsponsor en komt het gevoerde beleid in veel aspecten ook aardig overeen.

Met zoveel mogelijk eigen aanwas acteren op een zo’n hoog mogelijk niveau is namelijk voor beide clubs een belangrijk speerpunt. Dit komt ook mooi tot uiting in de samenstelling van de spelersselecties. Evenals ons vaandelteam herbergt de Somerense selectie immers een mooie mix aan ervaren krachten aangevuld met jonge en bovenal talentvolle jeugdspelers.

Twaalfde plek
De gasten uit Someren versloegen afgelopen zondag in eigen huis EHC met 2-1 en boekten zodoende haar tweede zege van deze competitie. Met zeven punten bivakkeert de ploeg van Stef Sijbers momenteel op de twaalfde plek van de ranglijst en daarmee houdt het enkel Sportclub’25 onder zich.

Een positie waar de Somerenaren beslist zo snel mogelijk vandaan willen, aangezien dit aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen. In tegenstelling tot de resultaten in de competitie, verloopt het bekertoernooi tot dusverre crescendo en middels een aantal prima overwinningen mogen de bezoekers het volgende week dinsdag in de derde bekerronde gaan opnemen tegen vierdeklasser SV Brandevoort.

Broers
Waar bij de blauwwitten de gebroeders Yuri en Luuk Veeneman al jarenlang sterkhouders in de defensie zijn, beschikt Someren met de broers Koen en Nick de Louw ook over een illuster familiekoppel. Frappant genoeg vertoont het carrière-pad van beide duo’s ook een aantal gelijkenissen. Zo stroomden Yuri en Koen, beiden de oudste van de twee, rechtstreeks vanuit de jeugd door naar de eerste selectie, terwijl Luuk en Nick een groot deel van hun opleiding hebben genoten bij Helmond Sport en daarbij tevens jarenlang teamgenoten van elkaar zijn geweest.

Op bezoek in Valkenswaard was afgelopen zondag een puntendeling voor Deurne voor de tweede week op rij het maximale resultaat. Met twee treffers bewees topschutter Stefan van der Werf zoals zo vaak zijn grote waarde voor de ploeg, en inmiddels staat hij met negen treffers samen met Frank Kamps van RKSV De Ster en Tim Blättler van VV Chevremont op een gedeelde derde plaats op de topscorerslijst. Een aantal dat hij vanzelfsprekend voor het ingaan van de winterstop nog wat verder zal willen opvoeren.

Aanvang van de wedstrijd op sportpark De Kranenmortel is zondag om 14.00 uur.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen