26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneVoorproefje van Nacht van het Witte Doek met de Grote Terras Film...

Voorproefje van Nacht van het Witte Doek met de Grote Terras Film Quiz

Vorig jaar door corona geen Nacht van het Witte Doek in Deurne en dus ook geen Grote Terras Film Quiz. Maar dat wordt dit jaar dubbel en dwars ingehaald vertelt Willy Koppens van de organisatie: “We starten met een voorproefje in de vorm van de Grote Terras Film Quiz op vrijdag 20 augustus en dan de week er op vier dagen lang eindelijk weer de Nacht van het Witte Doek.”

Eerdere edities van de Grote Terras Film Quiz waren zeer succesvol met ruim 140 mensen die meespeelden met de interactieve filmquiz op de Markt in Deurne. Opgeven voor de quiz vooraf is niet nodig. Je kunt gewoon op een van de terrassen gaan zitten, inloggen en meespelen met de quiz die begint om 20.00 uur.

Deurne 1300
Er worden onder meer vragen gesteld over de films die op het festival draaien. “Maar ook over Deurne 1300 en de series of films die iedereen heeft gebingewatcht tijdens de coronaperiode toen de 29ste editie van de Nacht van het Witte Doek en de Grote Terras Film Quiz niet konden doorgaan”, vertelt Koppens. Voor de winnaars van elke categorie is er een prijs te winnen in de vorm van een waardebon van 25 euro die te besteden is bij de horeca rond de Markt.

Smartphone
Deelnemers kunnen op alle terrassen meedoen met behulp van hun eigen smartphone. Tijdens de quiz kun je inloggen op www.kahoot.it en meedoen. De vragen zijn ook te zien op grote led-schermen die verspreid staan op de Markt. Iedereen kan gratis meespelen in vijf verschillende categorieën met filmvragen en je kan op meerdere momenten aanhaken met de quiz. Willy Koppens legt uit: “Omdat we eigenlijk vijf ronden spelen, hoef je niet persé om 20.00 uur bij de start al aanwezig zijn. Je kunt ook bij een van de volgende ronden inloggen en meespelen en nog kans maken op een waardebon.”

Dertig jaar
De week er op start de Nacht van het Witte Doek dat dit jaar van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus geheel in de open lucht plaatsvindt . Het Deurnese filmfestival heeft dit jaar als thema ‘De Nacht blikt terug’ en er zijn ruim dertig films te zien op meer dan vijftien plekken in Deurne. Het programma bestaat uit een mix van uiteenlopende soorten films als The Farewell, Ready or not, Het Celibaat, Speed, Pareltjes uit de geschiedenis van Deurne, Knives Out, Quake, Bohemian Rhapsody, De Beentjes van St, Hildegard, 1917, Un Fils, Redbad, De Liefhebbers en The River Wild. Voor de kleintjes zijn er middagvoorstellingen met onder meer Paddington 2 en Thomas de Stoomlocomotief. Omdat De Nacht dit jaar dertig jaar bestaat, is er ook een speciaal podium waar een aantal eerder vertoonde films van de afgelopen dertig jaar opnieuw te zien zijn. De toegang is bij alle locaties van de Nacht van het Witte Doek gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen