18.8 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneWalsbergse kinderkermis; eenvoud tovert lach op gezichten

Walsbergse kinderkermis; eenvoud tovert lach op gezichten

Vandaag en morgen staan kinderen in het middelpunt in de Walsberg. Op het terrein van MarcoCars kunnen zij en hun ouders kunnen genieten van een kinderkermis.

In het jaar waarin er een einde kwam aan het traditionele zomerfeest in het Gerardushuis, opperde een vaste gast van café Dennenlucht (uitgebaat door Harrie en Friedus de Wit) “Kanne we hier ginne kermis haauwe, mi wa pony’s over de weg en mi onze legerjeeps rije?” En zo kwam het dat Harrie de Wit met gasten van zijn café en buurtgenoten een kermis in elkaar ‘flanste’. Het werd een groot succes dus er moest een tweede editie komen. In dat jaar waren de weersvoorspellingen slecht, daarom werd er een grote tent opgezet op het terrein van autobedrijf de Wit. Een traditie was geboren want de tent werd in alle daaropvolgende jaren opgezet, twintig jaar lang onder de bezielende leiding van Harrie en Fridus de Wit, in samenwerking met vele vrijwilligers uit de Walsbergse gemeenschap.
Drie jaar geleden wilde Harrie het stokje overdragen, toen is ‘stichting kinderkermis Walsberg’ opgericht. Harrie en broer Fridus kijken, vervuld van trots, nog steeds mee op de achtergrond.
Omdat de zittende bestuursleden graag uitbreidingsruimte wilden voor de kinderkermis, is inmiddels uitgeweken naar het grotere terrein van MarcoCars.

Traditie
De kinderkermis is een Walsbergse traditie. Jong en oud zijn welkom, maar kinderen staan centraal. Voor Walsbergse kinderen is het evenement gratis, kinderen die ergens anders wonen betalen tien euro entree. Er wordt geen winst gemaakt, wat er binnen komt, wordt direct geïnvesteerd in de kermis.

Eenvoud
Verwacht bij geen toeters en bellen. Eenvoud voert de boventoon. En dat is juist wat het zo leuk en anders dan anders maakt. Aan de hand van een stempelkaart mogen de kinderen rondlopen en zelf kiezen wat ze leuk vinden om te doen. De sfeer is gemoedelijk, de stemming feestelijk.

De Walsbergse kinderkermis is een jaarlijks terugkerend evenement in het derde weekend van september.

Foto: DMG
Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen