16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneWandelen met stukje geschiedenisles tijdens Peelwandeltocht AV-LGD

Wandelen met stukje geschiedenisles tijdens Peelwandeltocht AV-LGD

Wandelaars die graag ook nog een stukje geschiedenis meepikken, kunnen aanstaande zondag hun hart ophalen tijdens de Peelwandeltocht van AtletiekVereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD).

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 5 tot 30 kilometer. Het startpunt van alle routes is Hotel Eetcafé In D’Ouwe Peel in Helenaveen.

Schaapskooi en Bokkenollen
“De wandelaars komen door de Peel en langs het huis van muzikant Jules de Corte. Ook de schaapskooi van Staatsbosbeheer is in de route opgenomen. Op die plek wonen zo’n 100 landgeiten. Ze hebben maar liefst 200 hectare tot hun beschikking”, vertelt Roel Koopmans van AV-LGD.

Ook komen deelnemers langs de karpervijver in het Broemeerbos bij Helenaveen. De langste afstand, de 30 kilometer, komt ook door het centrum van Griendtsveen. Daar wordt zondag het WK Bokkenollen en Limonollen gehouden. Teams moeten tijdens die wedstrijd een parcours met hindernissen afleggen met een dienblad vol glazen limonade of bier.

Inschrijven
Vanaf zondag 8.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven en starten met de Peelwandeltocht bij In D’Ouwe Peel. Koopmans: “Op die startlocatie geven we advies en beantwoorden we vragen over wandelen en een juiste wandeluitrusting.”

De route van de Peelwandeltocht is gemarkeerd met pijlen en linten. Ook ontvangen alle deelnemers een uitgebreide routebeschrijving.

Foto: AV-LGD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen