10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneWethouder Verhees licht plannen spoortunnel en woningbouw toe bij DMG Radio

Wethouder Verhees licht plannen spoortunnel en woningbouw toe bij DMG Radio

In een interview op DMG Radio zal wethouder Helm Verhees zaterdag 25 september dieper ingaan op een pakket maatregelen dat er voor moet zorgen dat omwonenden van de toekomstige spoorwegtunnel tegemoet worden gekomen in hun zorgen over de verkeersveiligheid en geluidsoverlast. De bewoners hebben beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan.

Verhees zal in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door uitleggen wat de maatregelen precies inhouden en welk kostenplaatje daaraan vast hangt. Ook zal hij de resultaten van een nieuw onderzoek bespreken over het wel of niet verhogen van de maximum snelheid op de Binderendreef. Daar geldt nu 50 kilometer per uur maar er zijn voorstanders van een verhoging naar 70 kilometer per uur.

Woningnood
In het gesprek met wethouder Verhees zal ook worden ingegaan op de woningnood in de regio en de plannen voor de gemeente Deurne om hier met verschillende nieuwbouwprojecten verandering in te brengen. Hierbij wordt onder meer gesproken over de bouw van zestien woningen in Helenaveen maar ook het project voor koopstarters tussen de Kleine Bottel en de Helmondseweg in Deurne en het bestemmingsplan Vlierden-Zuid komen aan de orde.

Het gesprek met wethouder Helm Verhees kun je zaterdag 25 september even na 10.30 uur beluisteren in het programma Deurne Draait Door met presentator Ivan van Oosterhout. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen