11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneWeer lichte stijging aantal nieuwe coronagevallen in Deurne

Weer lichte stijging aantal nieuwe coronagevallen in Deurne

In Deurne zijn afgelopen week 45 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Een lichte stijging in vergelijking met vorige week toen er 34 nieuwe coronagevallen werden geconstateerd maar het aantal gevallen ligt wel lager dan twee weken geleden toen er in de gemeente Deurne nog 56 nieuwe besmettingen werden gemeld.

Verder blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM dat er afgelopen week twee personen uit Deurne met corona in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er is in deze periode niemand uit onze gemeente aan de gevolgen van het virus overleden.

Licht gedaald
In heel Nederland zijn er afgelopen week 8% minder positieve coronatesten gemeld dan in de week ervoor. Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners daalde ten opzichte van een week eerder van 103 naar 98. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen is licht gedaald met 6%.

Volledig ingeënt
Het aantal mensen in ons land dat de eerst prik heeft gekregen van de coronavaccinatie ligt tussen de 12,2 en 12,5 miljoen mensen, ongeveer 71% van de bevolking. Tussen de 10,5 en 10,8 miljoen mensen zijn al volledig ingeënt. Dat is ongeveer 61% van de bevolking.

Het RIVM meldt dat er gisteren ongeveer 45.000 prikken zijn gezet, daarvan is ongeveer 90% een tweede prik. De cijfers zijn gebaseerd op een rekenmodel dat de werkelijke situatie benaderd omdat het RIVM nog niet een complete registratie van gevaccineerde mensen heeft.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen