16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneWeer vertraging voor beweegvoorzieningen Walsberg, Zeilberg en Neerkant

Weer vertraging voor beweegvoorzieningen Walsberg, Zeilberg en Neerkant

Op sommige plekken wachten de bewoners al vanaf 2015 op een nieuwe beweegvoorziening in hun buurt. Telkens lopen de plannen voor nieuwe gebouwen of samenwerkingen in bestaande gebouwen vertraging op. Nu opnieuw worden de plannen vooruitgeschoven en geeft wethouder Helm Verhees in een raadsinformatiebrief aan dat het voorstel voorgelegd moet worden aan het nieuwe college.

Volgens hem gaat het hier om een dermate grote beslissing dat die nu niet kan worden genomen: “Gezien het feit dat een besluit langjarig verregaande gevolgen heeft, behoort het besluit met volledig mandaat te gebeuren”, geeft de wethouder aan.

Gemeenschapshuizen
In oktober 2020 heeft de gemeenteraad al via het raadsvoorstel ‘Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt’ vastgelegd hoe ze dit plan willen uitvoeren en in juni 2021 zijn er al zelfs locatie-bezoeken geweest in de Walsberg, Zeilberg en Neerkant om ter plekke te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een beweegvoorziening in de gemeenschapshuizen daar.

Opnieuw geduld
Vorig jaar november werd beloofd dat er in het eerste kwartaal van dit jaar een concreet plan op tafel zou liggen voor een oplossing op de drie plekken, maar de bewoners zullen opnieuw geduld moeten hebben. Dat terwijl de wethouder in de brief aangeeft dat alle voorbereidingen gereed zijn. “De besluitvorming gaat over grote investeringen en de keuzes betreffen vergaande fysieke aanpassingen die invloed hebben op de omgeving voor de komende 25 tot 40 jaar, of langer. Vanwege de verdeling van het bijbehorend budget van 1,5 miljoen euro vindt besluitvorming over de oplossingsrichtingen voor de drie locaties tegelijk plaats. Per locatie is samen met de betrokkenen afgewogen wat mogelijke slimme combinaties zijn”, legt Verhees uit.

Nieuwe college
Dat het nu opnieuw langer duurt dan gepland, heeft volgens de wethouder vooral te maken met de overgang naar een ander college en dat zo’n beslissing moet worden genomen met het volledig mandaat van dat nieuwe college. “Alle voorbereidingen voor besluitvorming in het eerste kwartaal van dit jaar zijn gereed. Maatschappelijke voorzieningen in de buurt en goede voorzieningen zijn belangrijk voor leefbare en levendige dorpen en wijken. Daarom zorgen wij samen met onze inwoners en betrokken partijen ervoor dat deze voorzieningen toekomstbestendig en van een hoog(waardig) niveau zijn en passend voor iedere wijk en kerkdorp”, zegt wethouder Helm Verhees.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen