19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneKamervragen over schrappen Peelland Truckrun vanwege verzekeringskwestie

Kamervragen over schrappen Peelland Truckrun vanwege verzekeringskwestie

Tweede Kamerleden Evert Jan Slootweg en Inge van Dijk van het CDA hebben vorige week vragen gesteld over de Peelland Truckrun in Deurne die vanwege een verzekeringskwestie afgelopen weekend niet door kon gaan.

De twee willen van minister Sigrid Kaag van Financiën weten of zij op de hoogte is van dat dit soort evenementen op veel plaatsen in het land niet doorgaan in verband met problemen met de verzekering. Na een ongeval dat onlangs bij een andere truckrun plaatsvond, bleek dat verzekeringen geen schade vergoeden van begeleiders die niet op een stoel in de gordel meerijden. Die bijrijders zijn voor een aantal deelnemers met een beperking noodzakelijk om ze op hun gemak te stellen in de cabine tijdens de truckrun.

Steeds vaker een probleem
Slootweg en Van Dijk vinden dat dergelijke initiatieven in principe altijd door moeten kunnen gaan en hopen dat de minister wil meedenken over een oplossing. De Kamerleden signaleren dat het verzekeren van evenementen die georganiseerd worden door vrijwilligers steeds vaker een probleem vormt voor organisatoren. Daarom willen ze dat in beeld wordt gebracht waardoor de meeste verzekeringsproblemen voor dergelijke evenementen ontstaan.

Taak van de overheid
De CDA-politici vermoeden dat het niet willen verzekeren mogelijk iets te maken met het geringe aantal aanbieders waar dit soort verzekeringen bij af te sluiten zijn. Ze willen van minister Kaag weten of zij het een taak van de overheid vindt dat er op de verzekeringsmarkt voldoende aanbieders zijn om diverse producten en diensten te kunnen verzekeren.

Voorstel
Ook willen Evert Jan Slootweg en Inge van Dijk weten of Kaag bereid is in overleg te treden met verzekeraars en andere stakeholders om uit te vinden wat er nodig is om dit soort verzekeringen wel af te kunnen sluiten. Ze vragen de minister om met een voorstel te komen over hoe de belemmeringen op het gebied van verzekeren van evenementen kunnen worden weggenomen.

Oplossing
Maico Meyer van de Peelland Truckrun meldt dat zijn organisatie in overleg met de overkoepelende truckersvereniging, collega-organisatoren van andere truckruns en verzekeraars ook zoekt naar een oplossing voor het probleem: “Wij hopen volgend jaar op 14 april iedereen, inclusief begeleiding, weer te kunnen ontvangen voor de Peelland Truckrun 2024!” Met pijn in zijn hart moest Meyer vorige week bekendmaken dat de truckrun in de regio Deurne niet door kon gaan. Een enorme domper voor de deelnemers met een beperking maar ook voor de organisatie zelf.

De Peelland Truckrun is een gezamenlijk evenement van KansPlus Asten Someren Deurne en GeJeJong De Wik Deurne waarbij dit jaar voor de 33ste keer de 54 kilometer lange rit zou worden gereden. Jaarlijks rijden tussen de 150 en 200 mensen met een beperking mee als passagier in één van de vele vrachtwagens.

Lees ook: Peelland Truckrun gaat dit jaar niet door: ‘Acuut een onaanvaardbaar risico ontstaan’

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen