-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneWegdek Helmondsingel (N270) verandert in springschans door omhoogkomend asfalt

Wegdek Helmondsingel (N270) verandert in springschans door omhoogkomend asfalt

Het asfalt van de Helmondsingel (N270) tussen Deurne en Helmond is donderdagmiddag rond 16.45 uur ter hoogte van het Rijtven omhooggekomen, waardoor er zich een soort springschans van een halve meter hoog vormde en er een gevaarlijke situatie voor weggebruikers ontstond.

Verkeersregelaars werden ingezet om automobilisten te waarschuwen, zodat ze hun snelheid konden aanpassen. Het verkeer kon op de Hemondsingel in eerste instantie nog wel in twee richtingen over het ontzette wegdek rijden met lage snelheid, maar toen het asfalt nog verder omhoog kwam, is de weg afgesloten. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van het euvel. Mogelijk houdt het verband met de voorbereidingen voor het asfaltonderhoud die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden tot 06.00 uur vanmorgen.

De weg is tussen de Raktseweg en de Binderendreef vanwege de werkzaamheden ook vanaf donderdagavond tot vrijdagochtend 06.00 uur afgesloten. In het weekend is de weg vanwege asfaltonderhoud in de nacht dicht in de periode van vrijdag 7 juli om 20.00 uur tot maandag 10 juli om 06.00 uur.

Het wegdek is op de N270 eerder al eens omhooggekomen ter hoogte van het Buntven en de Binderendreef door extreme weersomstandigheden. Destijds heerste er in tegenstelling tot dit moment een hittegolf en lag de temperatuur al meerdere dagen ruim boven de 30 graden.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen