8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- ZeilbergWhiskyproeverij brengt Zeilberg in Ierse en Schotse sferen met een Peels sausje

Whiskyproeverij brengt Zeilberg in Ierse en Schotse sferen met een Peels sausje

Wat begon als een idee voor een aardigheidje voor haar vader, heeft Annabel van Nunen uit de Zeilberg nu opgezet als een echte whiskyproeverij, compleet met hapjes, bijpassende livemuziek én twee experts die alles weten over de sterke drank die gerijpt wordt op houten vaten.

“Eigenlijk had ik het idee al in de coronatijd om voor mijn vader eens een echte whiskyproeverij te organiseren. Mensen in mijn omgeving zeiden: ‘jij zou toch nog een keer zo’n proeverij houden? Nou, regel jij het maar’. Dus ik nam contact op met Mario Martens van De Kroeg in de Zeilberg en die vond het ook wel een leuk idee”, vertelt Annabel van Nunen.

Zes whisky’s
Komende vrijdag 8 december vindt de eerste proeverij plaats in het café aan de Blasiusstraat. “Dat wordt echt heel leuk. We schenken zes verschillende whisky’s met bijpassende hapjes en we krijgen informatie over de dranken van de broers Marcel en Martien van Rijt, die zich hebben gespecialiseerd in alles wat er te weten valt over whisky.”

Livemuziek
Om de proeverij in de sfeer te brengen van de landen waar whisky oorspronkelijk van vandaan komt, heeft Van Nunen ook voor livemuziek gezorgd: “De band Sakkerdju treedt na afloop van de proeverij op. Zij brengen gezellige sfeervolle livemuziek en er zit ook een doedelzakspeler bij, dus dat vond ik wel een beetje aansluiten op het Iers-Schotse thema. De muzikanten van Sakkerdju gieten er wel hun eigen Peels sausje overheen.”

De whiskyproeverij vindt plaats op vrijdag 8 december in café De Kroeg aan de Blasiusstraat 7 in Deurne-Zeilberg en begint om 20.00 uur. Deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon en reserveren is verplicht. Dit kan door een email te sturen naar info@dekroeg.nl of door te bellen met 06-213 326 55.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen