15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneWerken in een verborgen hoogveenlandschap tijdens de Landelijke Natuurwerkdag

Werken in een verborgen hoogveenlandschap tijdens de Landelijke Natuurwerkdag

Zaterdag 3 november wordt er op vele locaties in Nederland gewerkt in de natuur. Zo ook in de Deurnese Peel. In een landschap van turfvaartjes, waterplassen en voormalige turfvelden, helpen we de Peelnatuur een handje.

De Peel is een prachtig hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Ooit had de Peel enorme afmetingen maar door turfafgraving en ontginning tot landbouwgrond, is hier de afgelopen 150 jaar veel van verdwenen. Enkele waardevolle gebieden zijn nog over, waaronder de Deurnese Peel.

Tijdens de natuurwerkdag gaan we het veenlandschap weer open maken. Door de jonge berkenboompjes weg te halen, valt er weer licht op de bodem. Bijzondere hoogveenplanten zoals veenmos, veenpluis, dopheide en zonnedauw krijgen daardoor weer kans om te groeien.

Heeft u zin om een dag actief te werken in de natuur, en een uniek inkijkje te krijgen in een oud veenlandschap? dan bent u van harte welkom. Werkgroep Behoud de Peel en Staatsbosbeheer zullen gezamenlijk aanwezig zijn op de werkdag. Voor meer informatie, kijk op de website van de Landelijke Natuurwerkdag, zoeklocatie Deurnese Peel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen