28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneWerkzaamheden veenherstel Deurnese Peel van start

Werkzaamheden veenherstel Deurnese Peel van start

Door de toenemende droogte dreigt het hoogveenlandschap in de Deurnese Peel te verdwijnen. Waterschap Aa en Maas, de gemeente Deurne, Staatsbosbeheer en de provincie Noord-Brabant zijn een project gestart om deze natuur te behouden. De werkzaamheden voor het hoogveenherstel beginnen deze maand.

In totaal wordt 940 hectare bestaande natuur verbeterd. Ook richt het waterschap samen met Staatsbosbeheer 180 hectare nieuwe natuur in om de verdroging van de bestaande natuur te verminderen. Verder wordt er onder meer voor 40 kilometer aan kades aangelegd om het waterpeil te kunnen verhogen en komen er stuwen en nieuwe sloten. Eind 2022 moet de herinrichting van het gebied klaar zijn en kan het waterpeil opgezet worden.

Kanalen
In april werd al bekend dat waterschap Aa en Maas samen met waterschap Limburg het Kanaal van Deurne, de Helenavaart en het Peel- of Defensiekanaal aan gaat pakken. Voor het op orde brengen van de Peelkanalen is zo’n 16,5 miljoen euro uitgetrokken. De kanalen worden gebruikt voor de aanvoer van water voor landbouw en natuur in Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg.

Foto: Waterschap Aa en Maas

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen