9.2 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneWethouder Marinus Biemans genomineerd als ‘Beste Bestuurder kleine gemeente’

Wethouder Marinus Biemans genomineerd als ‘Beste Bestuurder kleine gemeente’

Op de valreep van zijn politieke carrière is wethouder Marinus Biemans genomineerd als ‘Beste Bestuurder van een kleine gemeente’. Biemans dingt mee naar de titel omdat hij door collega’s wordt gezien als een communicatief sterke en deskundige bestuurder. Ook omschrijven zij hem als een prettige samenwerkingspartner.

“Wat een verrassing en eer”, zegt Marinus Biemans over zijn nominatie. Bij de verkiezing die jaarlijks wordt gehouden door Binnenlands Bestuur en Necker, kan tot 30 januari worden gestemd op de ‘Beste Bestuurder’, ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’ en ‘Beste Bestuurder van een kleine gemeente’. Daarbij gaat het om een gemeente met minder dan 35.000 inwoners.

Heldere wijze
In die laatste categorie is wethouder Marinus Biemans genomineerd omdat hij volgens collega-bestuurders onder meer op heldere wijze richting geeft aan de onderwerpen waar hij voor staat. Ook vinden zij dat wethouder Biemans goed zichtbaar is in de regio en dat hij verbinding weet te zoeken met de landelijke politiek: “Wethouder Biemans bekleedt veel regionale rollen. Hij doet dat vanuit een open, eerlijke en deskundige invalshoek.”

Afscheid
Biemans neemt woensdag 24 januari afscheid als wethouder bij gemeente Deurne en wordt vanaf 1 februari de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie woCom in Someren. Hij is ruim 14 jaar actief geweest in de Deurnese politiek, waarvan bijna acht jaar als wethouder. In die functie heeft hij op dit moment nog de portefeuilles: Ruimte, Buitengebied en Wonen. Ook vertegenwoordigde hij politieke partij DOE!, waarvoor hij twee keer lijsttrekker was.

Marjan Vrijnsen-de Corte volgt Marinus Biemans op als wethouder. “Mooi dat DOE! Marjan voordraagt als mijn opvolger. Dit past heel goed bij haar en ik heb alle vertrouwen dat ze dit heel goed gaat doen”, zegt Biemans.

Jaarthema
De ‘Beste Bestuurder-verkiezing van 2023’ staat deze keer in het teken van het jaarthema ‘Betrokken bewoner, betrokken bestuurder’. Op woensdag 7 februari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse ‘Beste Bestuurder-event’. Aan de verkiezing kunnen lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers deelnemen. Je stem uitbrengen kan via de website bestebestuurder.nl.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen