11.6 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneZoektocht naar DMG Carnavalskraker 2024 van start; ‘Nu al veel inzendingen van...

Zoektocht naar DMG Carnavalskraker 2024 van start; ‘Nu al veel inzendingen van hoge kwaliteit’

De jaarlijkse carnavalsliedjescompetitie van DMG Radio is deze week gestart. Bij de verkiezing van de Carnavalskraker 2024 wordt op basis van een beoordeling door een jury en publiekspoll het beste Deurnese carnavalslied van het jaar gekozen. Vorig jaar won De Raad van Elf met ‘Weet je wat jij kan?’.

De winnaar van de verkiezing ontvangt naast de DMG-Carnavalskrakerwisseltrofee een speciale award en de gratis opname van een videoclip voor bij het winnende nummer. Ook mag de winnaar de carnavalskraker met een liveoptreden ten gehore brengen op zaterdagmiddag 10 februari tijdens de sleuteloverdracht op de Markt in Deurne.

Hoge kwaliteit
“We hadden eigenlijk nog niet eens officieel publiekelijk gemaakt dat de inschrijving was gestart en hebben toch al een stuk of vijf inzendingen binnen. Daar zitten weer hele leuke en creatieve liederen bij. We zien dat de kwaliteit elk jaar hoger wordt”, vertelt Eric Senders van de Carnavalskraker Commissie. Hij zit samen met nog twee DMG-medewerkers in de jury die de liedjes gaat beluisteren.

Alle inzendingen worden beoordeeld op een aantal onderdelen. “We kijken, of liever gezegd luisteren naar de originaliteit, muzikaliteit, tekst en carnavalesk-heid. In de jury zitten naast de drie DMG-medewerkers ook twee leden met een achtergrond in de Deurnese horeca, die dus weten hoe een goeie carnaval-hit moet klinken. Dat zijn Marjo van Hoek van Café De Potdeksel en Roel Niessen van Gastrobar Jut & Jul”, legt Senders uit.

Publiekspoll
Daarnaast kunnen ook alle inwoners van gemeente Deurne en omgeving meebepalen wie de wedstrijd gaat winnen door hun favoriete carnavalskrakers te kiezen via de publiekspoll. “Vanaf zaterdag 27 januari om 11.11 uur tot en met woensdag 7 februari om 11.11 uur zijn alle ingezonden liedjes te beluisteren via de website van DMG en kunnen mensen hun stem uitbrengen”, zegt Eric Senders.

De uitslag van de DMG Carnavalskraker 2024, wordt bekend gemaakt op zaterdag 10 februari om 11.11 uur in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door, met presentator Ivan van Oosterhout. Hiervoor worden de makers van de liedjes die de eerste, tweede en derde plek hebben behaald, uitgenodigd om bij aanwezig te zijn. Artiesten van alle inzendingen mogen dit jaar ook met hun nummers optreden na de optocht in Deurne op zondagmiddag 11 februari in Gastrobar Jut & Jul. In samenwerking met DMG wordt door de Blauw Vurschut een middag gehouden met verschillende liveoptredens van lokaal carnavalstalent.

Lokale artiesten
De Carnavalskrakerverkiezing van groot Deurne is een jaarlijkse liedjescompetitie die wordt georganiseerd door DMG radio, met als doel om de lokale carnavalsmuziek te promoten. Aan de verkiezing kan worden deelgenomen door artiesten uit de gemeente Deurne. Bij groepen is tenminste één van de groepsleden geboren, en/of woonachtig in de gemeente Deurne. Inzendingen vanuit het Limburgse Griendtsveen zijn ook welkom in deze competitie, mits aan de andere voorwaarden wordt voldaan.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op dmgdeurne.nl/carnavalskraker. Inzenden kan nog tot en met vrijdag 2 februari om 11.11 uur. Lees voor inzending goed alle voorwaarden door, die je vindt in het volledige regelement van de DMG Carnavalskraker 2024.

Foto: DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen