12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneWethouder Verhees gaat in gesprek bij DMG Radio over aanpassingen Binderendreef en...

Wethouder Verhees gaat in gesprek bij DMG Radio over aanpassingen Binderendreef en Heuvelstraat

Wethouder Helm Verhees is zaterdag 27 mei te gast in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. Hij gaat in gesprek met presentator Ivan van Oosterhout over een aantal actuele onderwerpen die spelen in de gemeente Deurne. Hierbij wordt gesproken over onder meer de aanpak van de Binderendreef en Heuvelstraat en het initiatief Kei Goed Gezond Gelukkig Deurne.

Onlangs zijn verschillende maatregelen genomen op de Binderendreef omdat een aantal omwonenden zorgen had geuit over de verkeersveiligheid en mogelijke geluidsoverlast na de toekomstige realisatie van de spoortunnel. Om omwonenden tegemoet te komen zijn de rotondes aangepast en werden er geluidsschermen geplaatst. Verhees zal toelichten wat er precies is veranderd en waarom.

Trillingsoverlast
Ook gaat hij in op de werkzaamheden die plaats hebben gevonden aan de Heuvelstraat in Deurne. Vanwege geluids- en trillingsoverlast bij omwonenden is er als tijdelijke maatregel een deel van het asfalt vernieuwd. De wethouder zal uitleggen wat er in de toekomst nog meer gaat gebeuren wat betreft de herinrichting van de Heuvelstraat.

Gezonder Deurne
Naast de verkeersperikelen vertelt Verhees over het project Kei Goed Gezond Gelukkig Deurne. Hierbij bundelen verschillende (zorg)organisaties en (sport)verengingen uit Deurne hun krachten om inwoners van Deurne gezonder te laten leven. Sportverenigingen kunnen bijvoorbeeld 500 euro subsidie krijgen, die kan worden ingezet voor een gezondere sportomgeving. Daarnaast kunnen inwoners meehelpen door ideeën door te geven die bijdragen aan een gezonder en gelukkiger Deurne en legt Verhees uit wat de Keienactie is die nog loopt tot en met 30 juni.

Het gesprek met wethouder Helm Verhees is zaterdag 27 mei te horen rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen