8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneWijkraad Koolhof zoekt buurtbewoners die ontmoetingsruimte mee gaan opknappen

Wijkraad Koolhof zoekt buurtbewoners die ontmoetingsruimte mee gaan opknappen

Na jaren van wachten, krijgt de wijk Koolhof nu een eigen ontmoetingsruimte voor de ruim 4.000 bewoners. Hiervoor is plek gevonden in de voormalige apotheek aan de Schelde in Deurne. Voor dat het de gezellige huiskamer voor de buurt is, moet er nog wel wat worden geklust in het pand. Daarom is Wijkraad Koolhof op zoek naar handige vrijwilligers en is er komende zaterdag een inloopmiddag, waarbij alvast een kijkje kan worden genomen in de toekomstige wijkkamer.

Enkele weken geleden heeft de gemeente haar goedkeuring gegeven voor het gebruik van de oude apotheek in de Koolhof als ontmoetingsruimte, dit tot grote vreugde van de wijkraad: “Na tientallen jaren heeft onze mooie wijk nu eindelijk een eigen ruimte. Wij hebben inmiddels de sleutel in ontvangst mogen nemen en nu willen we met onze wijkbewoners deze ruimte omtoveren tot een mooie maar vooral ook gezellige ontmoetingsruimte voor onze wijk.”

Verbinding
De plek moet straks zorgen voor nog meer verbinding in de wijk door de verschillende activiteiten die er plaats gaan vinden voor jong en oud. Dat kan uiteenlopen van een informatieavond tot een buurfeest, maar de ruimte is er ook om elkaar vrijblijvend te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

Om dit allemaal te kunnen realiseren heeft de wijkraad vrijwilligers nodig: “Bewoners die kunnen helpen met het opknappen van de oude apotheek, maar ook voor het organiseren van tal van activiteiten die we straks kunnen gaan houden in onze eigen wijkkamer. Heb je ideeën of wil je iets betekenen, alle hulp is welkom.”

Inloopmiddag
Op zaterdag 9 december kunnen geïnteresseerden van 13.00 tot 17.00 uur alvast even binnenkijken in de toekomstige wijkkamer tijdens een inloopmiddag. Aanmelden als vrijwilliger kan door een email te sturen naar vrijwilliger@wijkraadkoolhof.nl. Meer informatie vind je op wijkraadkoolhof.nl.

Foto: RSP Makelaars

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen