noodklok..." />
7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGevraagde bedrag toegezegd aan turnclub KDO Deurne

Gevraagde bedrag toegezegd aan turnclub KDO Deurne

Turnvereniging KDO uit Deurne luidde de noodklok over de gebrekkige accommodatie waarin zij zijn gehuisvest. Met effect, zo is gebleken want vandaag is bekend gemaakt dat het college de gevraagde €693.000,- wil vrijmaken. Kanttekening is wel dat de gemeenteraad hiermee nog moet instemmen op 3 juli.

Onderzoek sportaccommodaties
Al in 2017 kwam KDO met een uitgewerkt plan voor een accommodatie die het huidige onderkomen aan de Haspelweg moest vervangen, er werd destijds gevraagd om een eenmalige subsidie van zes ton.
Er werd destijds geen besluit genomen door de politiek, in plaats daarvan werd een onderzoek gestart naar alle binnen- en buitensportaccommodaties in Deurne. Dit onderzoek bevestigde dat het gebouw van KDO in erbarmelijke staat verkeert.

Snel actie
In december sprak de raad uit dat de gemeente nu snel actie moest ondernemen. Omdat er inmiddels al flink wat tijd was verstreken, waardoor de prijzen waren gestegen werd een herberekening gedaan. Het benodigde bedrag kwam nu uit op €693.000,-.

Subsidie
Een nieuwe accommodatie zal naar verwachting tussen de 1,2 en 1,4 miljoen kosten. De gemeente levert een belangrijk aandeel hierin, de rest zal de club zelf investeren. Zij hopen gebruik te kunnen maken van een subsidie via het nationaal sportakkoord.

Verhuizen
KDO Deurne hoopt nog maximaal 1 winter te moeten slijten in het oude gebouw en daarna te verhuizen naar een nieuw onderkomen.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen