7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneWorship LIVE Presence Choir brengt licht op Markt in Deurne met gezangen...

Worship LIVE Presence Choir brengt licht op Markt in Deurne met gezangen en gebeden

Voor wie donderdagavond rond 19.00 uur over de Markt in Deurne liep, leek het even of je midden in een tv-opname van The Passion of misschien een kerstvoorstelling was beland. Tientallen mensen hadden zich verzameld vanuit heel Nederland om in het centrum van Deurne samen te zingen voor God en te bidden heel het land.

Het optreden van het koor was georganiseerd door Stichting Presence. Een organisatie die Gods aanwezigheid zichtbaar wil maken op plekken van invloed in ons land en in de levens en roepingen van mensen. “God legde dit jaar Nederland op ons hart en vandaag dus Deurne, de Peelregio. Wat is het goed om vanavond hier te zijn met Brabant en Noord-Limburg”, zegt oprichter van Presence, Wim Hoddenbagh.

Campagnes
Hij maakt samen met een team Gods ‘presence’ tastbaar door campagnes en gebeds- en aanbiddingsbijeenkomsten te organiseren in Nederland maar ook door een klankbord te zijn voor leiders, ondernemers, politici en voorgangers en door te spreken in kerken en op conferenties.

Duisternis
Hoddenbagh legt uit dat er een reden is dat ze naar Deurne zijn gekomen: “In de aanloop hier naartoe kregen we best wel veel mailtjes van mensen die zeiden ‘Het is hier zo donker, het is hier zo duister. We voelen ons soms alleen.’ Ik kreeg een mooie tekst in gedachte daardoor: Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet haar macht gekregen. Prijs de naam van Jezus.”

Bekijk hieronder de stream die donderdagavond live werd uitgezonden en inmiddels ruim 7.600 keer is bekeken.

Foto’s: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen